Турчин вече 27 години живее на летище Ататюрк в Истанбул,

...
Турчин вече 27 години живее на летище Ататюрк в Истанбул,
Коментари Харесай

Мъж живее от 27 години на летище Ататюрк в Истанбул като в Терминалът, гонят го

Турчин към този момент 27 години живее на летище " Ататюрк " в Истанбул, само че ще бъде заставен да го напусне от началото на новата година, защото то ще престане да действа и ще бъде сменено от новопостроеното, трето летище на мегаполиса, оповестява Анадолската организация.

Историята на Байрам Тепели е сходна на тази на иранеца Мехран Карими Насери, прекарал 18 години от живота си на летище " Шарл де Гол " в Париж и въодушевил кино лентата на Стивън Спилбърг от 2004 година " Терминалът " с присъединяване на Том Ханкс и Катрин Зита-Джоунс, предава Българска телеграфна агенция.

Турчинът споделя, че след близо 30 години на летището го усеща като собствен дом и е обвързван с доста мемоари с него. Мъжът с горест чака моментът, в който ще би трябвало да го напусне.

" Много съм печален, че закриват летище " Ататюрк ", споделя той. " За мен то е като дом, доста ще ми липсва ".

На аеропорта Тепели се озовал, откакто на 27-годишна възраст напуснал родната Бурса и отишъл в Истанбул. Там той си намерил работа във компания за разчистване и бил изпратен на летището. Дори и откакто се наложило да напусне тази работа, Тепели останал на летището. Благодарение на хората той не гладувал и в никакъв случай не бил самичък.

Независимо от събитията, мъжът запазил стандартите си за непорочност. Всяка вечер преди да си легне, той посещава тоалетните на летището, откъдето си набира хигиенични материали и деликатно почиства креслата в терминала, на които прекарва нощта.

По време на продължителния си престой на летището Тепели е основал доста другарства, както с личния състав, по този начин и с пасажери.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР