Турбуленцията в ОбС на Пловдив ще се засили още повече

...
Турбуленцията в ОбС на Пловдив ще се засили още повече
Коментари Харесай

Турбуленцията в ОбС на Пловдив  ще се засили още повече в следващата една година

" Турбуленцията в Общински съвет на Пловдив ще се ускори още повече в идната една година. До локалните избори предложенията на кмета Здравко Димитров ще минават все по-трудно, още повече откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов обществено разгласи, че Димитров няма да е претендент за кмет на партията следващата година ".

Това разгласи в Обзорната стратегия на Дарик радио Пловдив някогашния зам.-кмет Александър Константинов.

" Много от дълго време към този момент идеологията в Общински съвет на Пловдив не е водеща, две от групите в локалния парламент са свързани с съответни бизнеси - строителство и непорочност, десните са единствено 4 индивида, а левите не са леви. Мнозинството е доста размито. Сменилите името на групата си съветници на " Автентична лява Българска социалистическа партия ", които в никакъв случай не са се управлявали от партийни ползи, поддържат оферти на Здравко Димитров, които пък биват отхвърлени от съпартийците му - съветниците от ГЕРБ ", разяснява още Константинов.

По думите му, " една година преди локалните избори оценката на хората за ръководството на града е негативна, а партия ГЕРБ,която ръководи града, се пробва да обърне мнението " като си скъса опашката ".

Относно Дани Каназирева, водач на локалната " Съюз за Пловдив ", а след товаобластен шеф идепутат от ГЕРБ, някогашният зам.-кмет смята, че политическата й кариера в партията на Борисов завършва.

По отношение на идните локалните избори Константинов смята, в случай че десните се обединят към една мощна фигура, има огромна възжожност да се спре дългогодишното ръководство на ГЕРБ в Пловдив.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР