Тур дьо Франс се завръща през 2019 г. и предимно

...
Тур дьо Франс се завръща през 2019 г. и предимно
Коментари Харесай

Седем ключови етапа, които могат да решат Тур дьо Франс

Тур дьо Франс се завръща през 2019 година и най-вече планинските стадии би трябвало да фаворизират най-силните катерачи в пелотона. В идващите редове ще разгледаме седем от стадиите, които могат да се окажат основни в борбата за жълтата фланелка по време на 106-то издание на надпреварата.

11 юли – стадий 6

На тази първа среща на върха би трябвало да се образуват първите по-сериозни разлики. „ В този стадий сме построили спомагателен 1 километър нагоре със междинен надолнище от 9.5 %. Оттук колоездачите ще се извърнат. Ще им бъде още по-трудно, тъй като изкачването се усилва ”, съобщи шефът на Тура Кристиан Прюдом.

19 юли – стадий 13

Единственото съревнование по часовник в Обиколката на Франция ще се организира в покрайнините на град По в Южна Франция. В тази 27-километрова права ще бъде единственият късмет на експертите по часовник да покажат на какво са способни. „ Теренът е преносим с надолнище от 7 % на върха. Не е толкоз сложен, колкото този от предходната година ”, призна Тиери Гувену, един от планиращите Тура.

20 юли – стадий 14

Изкачването на Кол дьо Турмале в центъра на Пиринеите е най-посещаваният високопланински стадий в Тур дьо Франс. Той е пуснат за първи път през 1910 година През тази година стадият ще е относително къс със своята дължина от 117 км. Последното нанагорнище до финала е 19 км и при междинен надолнище от 7.4 %. През 2010 година точно тук се развихри огромна битка с мъглата, а Алберто Контадор и Анди Шлек водиха огромна борба между тях.

21 юли – стадий 15

Крайният стадий в Пиринеите несъмнено може да предложи драма. Той минава през останките от замъци на катарите и завладяващи геоложки обединения и хълмове, които са толкоз стръмни, че постоянно се постанова туристите в района да бутат колите си. Почти 12-километровото втурване по-късно е като скок в незнайното.

25 юли – стадий 18

С върхове от над 2000 м. надморска височина, великите алпийски класики на Варс, Изоард и Галибиер са общоизвестни. През тази година за първи път от 2011 и трите планински прохода ще попаднат в Обиколката на Франция. Преди финалната линия състезателите ще преминат през доста технично и рисково втурване.

26 юли – стадий 19

Пелотонът ще премине над върха на Кол де л’Изеран, който се намира на 2770 метра надморска височина. Колоездачите ще преминат през 13-километрово катерене, преди да се спуснат в стръмната котловина. Следва прекосяване към язовира Тин и ново нанагорнище от 7.5 км преди финала.

27 юли – стадий 20

Този стадий е сложен както поради спусканията, по този начин и поради последното нанагорнище до върха /33.4 км/. Това е последният стадий, преди Тура се трансферира към столицата Париж за 21-ия стадий. Само един път този стадий, започващ от Албервил, е бил в надпреварата. Тогава бе извоюван от колумбиеца Нелсон Родгирес. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР