Тулуза. Френският премиер Жан Кастекс нарече убийството на служител на

...
Тулуза. Френският премиер Жан Кастекс нарече убийството на служител на
Коментари Харесай

ТАСС: Френският премиер определи убийството на полицай в Рамбуйе като „нападение срещу републиката“

Тулуза. Френският министър председател Жан Кастекс назова убийството на чиновник на полицейския комисариат на френския град Рамбуйе „ нахлуване против републиката “, предава TACC .

" Отново нападат републиката, още веднъж провокират страната. Искам да повторя, че няма да позволим това ", сподели той, говорейки пред публицисти в Тулуза. Премиерът сподели още, че прекъсва пътуването си до района Окситания (в южната част на страната), където планираше с изключение на Тулуза да посети и редица други градове. „ Връщам се в Париж, с цел да проведа среща със съответните ведомства и министри за случилото се в Рамбуйе “, добави Кастекс.

Премиерът посети мястото на случая дружно с вътрешния министър Джералд Дарманен незабавно след нещастието в петък. Тогава 37-годишен тунизиец заби нож във врата на служител на реда във фоайето на полицейското ръководство, вследствие на което тя е умряла. Полицейските чиновници, които са били пред входа на постройката, са изстреляли няколко изстрела по нападателя. В тежко положение той е приет в болница, само че умира от раните си.

Според полицията тунизиецът е дошъл във Франция през 2009 година. Дълго време той е живял в страната незаконно. Получил е уверение с позволение за краткотрайно престояване едвам през 2019 година Стандартният документ, разрешението за престояване, е публикуван на Тунизиеца през декември 2020 година и изтича през декември 2021 година Базите данни на полицията и вътрешното разузнаване не го показват като вероятен коренен ислямист.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР