Тука има- тука нема. В това се превръща скандалът с

...
Тука има- тука нема. В това се превръща скандалът с
Коментари Харесай

Марешки: Радев носи отговорност за скандала с машините

" Тука има- тука нема. В това се трансформира абсурдът с машините за гласоподаване. Постоянно изникват нови и нови- кой ги внася, за какво, с каква цел?! Защо ЦИК не знае?! Как са минали тогава през митниците?! Налице е действителна заплаха вотът да бъде манипулиран. Цялата отговорност носи Румен Радев и неговото държавно управление. Намирисва на някаква спекулация ", съобщи водачът на ВОЛЯ и претендент -президент Веселин Марешки.

По думите му, безусловно неприемливо е три дни преди изборите ръководещите да нямат явен отговор какъв брой колко машини има в страната, какъв брой от тях са за изборните секции, за какво други машини са при тези за гласоподаване. " Кой върти спекулация с вота на българите? Кой готви машинация? ", попита Марешки. Според него, оправданията, че били за ремонт и заменяне на тези в секциите, са неистина. При щета се минава на хартиени бюлетини, напомни Веселин Марешки.

Въвеждането на напълно машинно гласоподаване беше препоръчано от групата на Слави Трифонов в 46-то Народно заседание. " Излиза, че това е от дълго време замислена скица на Радев и подчинените му партии. Явно в нея е вкарана цялата държавна машина. Ето по тази причина ВОЛЯ не е в Народното събрание, тъй като има грозни операции с резултатите от изборите ", разяснява още водачът на ВОЛЯ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР