“Туитър” отново ще задейства функции на своя сайт за популяризиране

...
“Туитър” отново ще задейства функции на своя сайт за популяризиране
Коментари Харесай

“Туитър отново въведе правила за дезинформацията преди изборите в САЩ

“Туитър” още веднъж ще задейства функционалности на своя уебсайт за разпространение на точната информация по отношение на междинните избори в Съединени американски щати през ноември и ще се бори против подправени и подвеждащи изявления, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие в блог на компанията.

Експерти по гражданските права и онлайн дезинформацията упрекват обществената медия и софтуерните платформи, че не вършат задоволително, с цел да предотвратяват разпространението на подправената информация, в това число твръдението, че президентът Джо Байдън не е победилият от изборите през 2020 година

“Туитър” ще приложи своята политика за гражданска честност, въведена през 2018 година, във връзка с идните на 8 ноември избори, когато ще се взема решение ориста на всичките 435 места в Камарата на представителите на Съединени американски щати, както и на към една трета от стоте места в Сената. Политиката не разрешава на потребителите да разгласяват подвеждащо наличие, имащо за цел да убеди хората да не гласоподават, както и изказвания, целящи да подкопаят публичното доверие в изборите, в това число подправена информация за резултатите.

“Туитър” за непрекъснато в профил профила на Доналд Тръмп предходната година, базирайки се на риск от “по-нататъшно подстрекателство към насилие”, дни откакто на 6 януари 2021 година поддръжници на тогавашния президент щурмуваха Капитолия на Съединени американски щати.

Базираната в Сан Франциско компания, която заведе дело против милиардера Илон Мъск поради неговия отвод от съглашението на стойност 44 милиарда $ за придобиване на " Туитър ", сподели, че е направила проби по какъв начин да предотвратява подвеждащи текстове да бъдат препоръчвани на други консуматори. В резултат на тестванията подвеждаща информация е била преглеждана 1,6 милиона по-малко за месец, добави компанията.

Действията за битка против дезинформацията, сходно на осъщественото по време на президентските избори през 2020 година, включват осведомителни известия в профилите на потребителите, които авансово разобличават подправената информация, преди тя да се е популяризирала онлайн.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР