Туитър“ е заплашил корпорацията Мета“ със съдебни действия заради новото

...
Туитър“ е заплашил корпорацията Мета“ със съдебни действия заради новото
Коментари Харесай

Туитър заплашва Мета със съд заради приложението Тредс

„ Туитър “ е заплашил корпорацията „ Мета “ със правосъдни дейности поради новото ѝ приложение, наречено „ Тредс “ (Threads), заяви Асошиейтед прес.

Информационният уебсайт „ Семафор “ цитира писмо от сряда, адресирано до изпълнителния шеф на „ Мета “ Марк Зукърбърг, в което Алекс Спиро, юрист, представляващ „ Туитър “, упреква „ Мета “, че нелегално се е възползвала от търговски секрети и друга интелектуална благосъстоятелност, като е наела някогашни чиновници на „ Туитър “ да разработят подражателно приложение.

От стартирането си в сряда вечер „ Тредс “ записва десетки милиони влизания на консуматори. Приложението, основано от екипа на „ Инстаграм “, се появява в миг, в който мнозина консуматори на „ Туитър “ търсят опция, посредством която да се отърват от надзора на Илон Мъск върху платформата, която той закупи предходната година за 44 милиарда $.

Говорителят на „ Мета “ Анди Стоун в четвъртък отхвърли обвиняванията и съобщи, че „ никой в екипа, създал „ Тредс “, не е някогашен чиновник на „ Туитър “.

В първите 18 часа след старта си новото приложение събра над 30 милиона влизания, заяви „ Ройтерс “.
Макар че „ Тредс “ започва в сряда в над 100 страни, сега платформата е недостъпна в Европейския съюз, където има строги правила за отбрана на персоналните данни.

Снимка: REUTERS/Dado Ruvic
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР