Ту Тао, последният бивш полицай от Минеаполис, признат за виновен

...
Ту Тао, последният бивш полицай от Минеаполис, признат за виновен
Коментари Харесай

Бивш полицай е осъден на близо 5 години затвор за убийството на Джордж Флойд

Ту Тао, последният някогашен служител на реда от Минеаполис, приет за отговорен от щатския съд за ролята си в убийството на цветнокожия американец Джордж Флойд, бе наказан през днешния ден на 4 години и 9 месеца затвор, съобщи Асошиейтед прес.
Прочетете още
Тао е дал свидетелствуване, че неговата роля е била да възпира загрижените минувачи, събрали се, до момента в който някогашният офицер Дерек Шовин е затискал с коляното си врата на Флойд в продължение на 9 минути и половина, до момента в който чернокожият мъж е молил за живота си на 25 май 2020 година На видеозапис, изработен от инцидентен минувач, се чува по какъв начин гласът на Флойд последователно става все по-тих, пробвайки се да споделя " Не мога да вдишвам ".

През май съдията от окръг Хенъпин Питър Кейхил признава Тао за отговорен за подкрепяне и подбудителство към непредумишлено ликвидиране от втора степен. Присъдата, която той постанови през днешния ден, ще се извършва по едно и също време с три и половина годишната присъда на Тао по настрана дело за нарушение на гражданските права, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР