Цялото ръководство на Държавната консолидационна компания (ДКК) е сменено с

...
Цялото ръководство на Държавната консолидационна компания (ДКК) е сменено с
Коментари Харесай

Нинова смени ръководството на ДКК заедно с назначен от Кирил Петков директор, който прокуратурата подхвана

Цялото управление на Държавната консолидационна компания (ДКК) е заменено с решение на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Освободени са досегашният представител на Държавната консолидационна компания – Ваня Караганева, която е и изпълнителен шеф, Чавдар Христозов, Венцислав Димитров, Росица Бачева-Цветанова и Борислава Пенева. Досегашното управление на компанията беше отпред едвам от ноември месец 2021-ва година. А в края на същия месец гръмна скандал за злоупотреби с Караганева. В средата на декември, 2021 година, прокуратурата образува досъдебно произвеждане.

Смолянчанинът Михаил Кумчев – ексконсул на България в Македония, е избран за изпълнителен шеф и представляващ сдружението на мястото на Караганева. Той е и изпълнителен член на Съвета на шефовете. Доскоро Кумчев, който е с юридическо и инженерно обучение, е бил началник инспекторат към Министерството на стопанската система. По-рано е работил като старши юрист в НЗОК. Син е на уважавани в района лекари, сполучливо управлявали в разнообразни интервали регионалната болница на Смолян, към този момент покойници. Баща му доктор Тодор Кумчев дълги години беше депутат от Левицата.
Освободените шефове на ДКК: На наше място не се назначават нови лица
Освободените членове на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания разпространиха позиция, в която прецизират, че на т...
Прочети повече
Другите двама нови представители на ДКК са Смиляна Никова-Кръстева и Таня Митова. Таня Митова е юрист и е от близкото обграждане на Нинова. Тя ще е ръководител на Съвета на шефовете. Смиляна Нитова-Кръстева е юрист от Хасково. Участва в управлението на Българска социалистическа партия и в сдружението " Демократичен съюз на Жените ДСЖ-Хасково ", като в ДКК тя ще е зам.-председател на СД.

Дружеството ще се съставлява от изпълнителния шеф Михаил Тодоров Кумчев независимо, само че от Смиляна Нитова-Кръстева и Таня Митова - единствено дружно.

Нови членове на Съвета на шефовете са Ивайло Лилов – ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия във Враца, Смиляна Нитова-Кръстева, Даниел Милев и Таня Митова.

Промените към днешна дата още не са вписани в Търговския указател. Адвокатът, зает да реализира вписването – Николай Шопов, също е смолянчанин.

Решението за промяна на цялото управление е взето от Нинова на 4-ти февруари.
Министърът освободи трима шефове на ДКК, Ваня Караганева остава
Служебният стопански министър Даниела Везиева е освободила шефове на Държавната консолидационна компания (ДКК), които предходната се...
Прочети повече
 



 

„ Държавна консолидационна компания “ ЕАД е учредена на 4 юни 2008 година с правна форма. Първоначално е записана с името " БИЦ ЕКОМЕДБИО ", само че на 22 април 2010 година то бива заменено. Еднолична благосъстоятелност е на Министерството на стопанската система.   

Капиталът на сдружението е в размер 892 194 488 лв..

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР