Цялото ни общество дължи освен съчувствие и извинение, респект и

...
Цялото ни общество дължи освен съчувствие и извинение, респект и
Коментари Харесай

Атанас Славов след среща с роднини на загинали на пътя: Обсъдихме законодателни инициативи

Цялото ни общество дължи с изключение на състрадание и опрощение, почит и благодарност към родителите на жервтите, поради това, че не остават единствено в своята тъга, а се анагжират да решат един доста сериозен публичен проблем. Това разяснява министърът на правосъдието Атанас Славов след среща с близки на починали при произшествия.

Обсъдихме с околните няколко тематики, които са от компетентността на Министерство на правораздаването и други институиции. Това са тематиките свързани с бързината на наказателния развой при тежки закононарушения с жертви, бързината на експертизите, доста се бавят неведнъж, размерът на присъдите, отнемнането на удостоверение за ръководство на МПС, бързината на кръвните проби и пробите за наркотични субстанции, които се вземат. Всички тези въпроси Министерство на правораздаването дружно с други виновни институции, най-много Министерство на вътрешните работи, ще разиска съответни законодателни начинания. Бяха сложени съответни проблеми по делата, които водят околните на умрелите, свързани с работата на проверяващите органи, изясни Славов. 

" Въпросът, който стои пред нас, е въпрос не просто на предварителна защита и наказаване на причинителя. В някакъв смисъл е въпрос на цивилизованост. Дали желаеме в нашето общество да се съблюдава законът, дали почитаме достойнството, достолепието и най-много живота на нашите съграждани или не ", сподели още министър Славов. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР