Цялостни проверки планира МВР във връзка с лицата по втория

...
Цялостни проверки планира МВР във връзка с лицата по втория
Коментари Харесай

Демерджиев в Благоевград: Очаквам още българи в списъка „Магнитски“

„ Цялостни инспекции възнамерява Министерство на вътрешните работи по отношение на лицата по втория лист „ Магнитски “. Възложил съм на основния секретар да ревизира цялата налична оперативна информация, налична за тези лица, всички производства, които са водени или се водят сега, да бъдат изяснени претекстовете и да се търси връзка с тях. В ДАНС влизаме в взаимоотношение, с цел да можем да обявим резултати по инспекцията “. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който дойде в Благоевград за доклада на регионалната дирекция Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Демерджиев добави, че чака нарастване на българските лица в листата.

„ Смятам да работим в задатък и да имаме предварителна напреднала работа във връзка с евентуални лица, които могат да излязат по листата. Силно се надявам, че преди идващия лист да излезе, ще имаме резултати по досъдебни производства, които не касаят лица, които ще попаднат в идващ лист “, добави Демерджиев.

Той бе посрещнат от шефа на Областната дирекция ст. комисар Георги Кандев. Трите генератора, обещани за граничните пунктове в Република Северна Македония, ще заминат за Турция. Министърът на Министерство на вътрешните работи изясни какви ограничения подхваща ведомството му по отношение на последния лист " Магнитски ".

„ Ако има чиновници, позволени нарушавания, то неотложно дано бъдат глобени. Очаквам бърз резултат от инспекцията, упълномощил съм я на шефа, в случай че се наложи – ще се намеся “, сподели министър Демерджиев по случая с битото момче в Плевен.

„ Осигурих три генератора за границата, само че защото обстановката в Турция изисква доста по-различен метод, считам да отговорим на техните потребности с тези три генератора. Надявам се, че РСМ ще откри сили и средства да обезпечи граничния си надзор доста по-добре. Предстоят съвещания, в които и аз ще вземам участие и обсъдим всички проблеми, само че считам, че потребностите в Турция са по-големи и там ще насочим сили “, сподели в умозаключение министър Демерджиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР