Цяло лято Борисов подгряваше учителството с новината, че се увеличават

...
Цяло лято Борисов подгряваше учителството с новината, че се увеличават
Коментари Харесай

Иво Райнов: Бонусна коледна милостиня за учителя

 Цяло лято Борисов подгряваше учителството с новината, че се усилват заплатите. Благодетел, който дава без даже да му желаят. После в хора се включи министър Танев и безконечната Янка Такева. Спорът изглеждаше малък, 8 или 10% нагоре и обществото зацъка завистливо. Дори един районен ПиАр на ръководещите написа в мрежата умилително, че тази страна върви на добре, щом учителските заплати нарастват.

 Само, че сметката била без Владислав Горанов. Увеличенията станаха бонуси, а страната отново върви на добре, щом с изключение на на пенсионерите готвят добавки и на учителите. Истината е, че една и съща скица не минава два пъти. Бойко Борисов към този момент я игра през 2013-та, когато отново предизборно обща  8% нараствания, но за сметка на учебните бюджети, които нямаше по какъв начин да устоят. Да бъдат увеличени заплатите в този момент значи в идващия бюджет да бъде планувано съответно покачване на стандарта. А както стана ясно Горанов няма такова желание. Та по тази причина бонуси. Предколедни, съвсем пенсионерски.

 Лошото е, че обществото беше уместно облъчено за следващата обществена неправдав изгода на учителите и за сметка на останалите класи. Популизмът работи с проценти, не с действителни цифри. Всъщност става дума за мизерното нарастване от 45-50 лв.. Та за този непретенциозен месечен растеж няма пари.  Ясно е, че учителството може да може да мине и без тези пари. Повтарям, че даже не ги е желало. Но демагогската изразителност в жанр „ образованието е народен приоритет “ и умилителното състрадание „ небогати хора не могат да учат децата ни “ ми идват малко допълнително. Хайде не сме по-бедни от всеобщия българин. Достатъчно сме почтени с цел да си вършим работата и на възрожденски възторг. Ама престанете да ни развявате като парцаливо знаме, когато наближат избори.

 Лошото е, че бързо забравихме достолепието от стачката. Иначе към този момент да сме реагирали. Срещу обидната корист с учителското ни име от Борисов, Горанов, Танев и Такева.

създател: Иво Райнов, учител 

Гимназия с преподаване на непознати езици „ Екзарх Йосиф I “ гр. Ловеч

Инфо: www.eratosten.wordpress.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР