Цялата републиканска мрежа на територията на областите Пловдив, Кърджали, Смолян,

...
Цялата републиканска мрежа на територията на областите Пловдив, Кърджали, Смолян,
Коментари Харесай

Пловдивска област остава без договор за пътни ремонти, все пак спасиха зимното поддържане

Цялата републиканска мрежа на територията на областите Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик и Хасково остана без компании, които да я поддържат.  С решение от през вчерашния ден АПИ приключи поръчката за поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на Южен Централен регион на стойност от 385 млн. лв..
Прочетете още
В претекстовете си АПИ са написали, че поръчката съдържат  дейности, които след това биха могли да доведат до осъществяване на главен ремонт, въпреки изискванията на поръчките не включват подобен.

В тях не се планува издаване на позволение за градеж и последващото му действане в сходство с нормативните разпореждания. В случай, че тези процедури имат за резултат сключването на контракти, то в процеса на осъществяването им не е обезпечена опция за осъществяване на дребни или частични съществени поправки по обособени детайли на пътя за ефикасното му действие.  Поради това АПИ са прекратили поръчката.

За поддръжката на пловдивските пътища аплайваха двама участници - „ Европейски пътища ” и обединяване с водещ сътрудник „ Трейс груп холд ”. Те обаче ще би трябвало да се явят на новата процедура.

Досега договорът за поддръжката в Пловдивска област  бе предоставена на „ Европейски пътища ”, който изтече още при започване на годината. Той бе продължен с анекс, с цел да не остават пътищата без поддръжка, както и да се довършат други поправки. През него бе ремонтирано Околовръстното шосе на града, пътят Асеновград – Кърджали, пътя за Лилково и други. В момента компанията довършват пътя Пловдив -  Хасково и преустановяват своите действия.

Освен пътни поправки във въпросния контракт бе и зимното поддържане. Този път АПИ раздели поръчките на две. Тази за зимно поддържане бе приключена, като „ Европейски пътища ” подписаха контракт. Управителят на компанията Маргарита Попиванова съобщи, че са подготвени да стартират поддръжката при зимни условия, само че те нямат право да правят поправки.

„ Ако имаме спешни обстановки, като сваличща и струтища през този контракт може да реагираме, само че доколкото да разчистим пътя и да възстановим повредената настилка. Надяваме се скоро да има нова поръчка за настоящи поправки и към април-май да има определена компания ”, сподели Попиванова.

Поръчката за зимно поддържане е с обсег от 7 месеца, като единствено за Пловдив сумата е 13 млн. лв. без Данък добавена стойност. Предметът на контракта е за зимно поддържане – почистване и настоящи поправки, както и ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки, целящи неотложно възобновяване на минимално равнище на обслужване след пораждане на спешни обстановки.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР