Цялата история (на замразените преговори) цели да даде някакво предимство

...
Цялата история (на замразените преговори) цели да даде някакво предимство
Коментари Харесай

Ивайло Дичев: Ролята на президента е много съмнителна - защо изчака да връчи мандата?

" Цялата история (на замразените преговори) цели да даде някакво преимущество на ГЕРБ. Твърде елементарно се съгласи ГЕРБ на тази алегорична победа на „ Промяната ”. Те се пробваха да извърнат нещата, мисля, че ще намерят допирна точка (двете огромни коалиции), тъй като не виждам различен излаз. При последващи избори и едната, и другата страна ще изгубят доста. ГЕРБ също ще загуби гласоподаватели, тъй като се скараха с Българска социалистическа партия и с Движение за права и свободи ".

Този коментар направи културният антрополог проф. Ивайло Дичев в предаването „ Твоят ден ” по Нова нюз.

До тази вечер някой би трябвало да вземе мандата. Ролята на президента Румен Радев е доста съмнителна – за какво изчака, запита той. Има време да станат някакви промени. Не знам дали Асен Василев ще бъде отдръпнат като номиниран за министър на финансите, само че друго не е допустимо.

" Изваждането на частни записи е закононарушение. Записите, извадени от господин Борисов също са погрешно употребявани. Има друга стилистика. Има различен вид записи, които разкриват някакви закононарушения, подобен бе записът с Мишо Бирата. Такива записи би трябвало да бъдат последвани от следствие, другояче записите се трансформират в една дъвка ", акцентира Дичев.

Той е безапелационен, че би трябвало да стартираме да вършим разлика сред частно и обществено. Културният антрополог счита, че не може да съдим за някаква мисъл, която е предходна през главата на някого.

„ Публичните изявления са едно нещо, частните разсъждения – друго ”, сподели Дичев.

„ Акцията на депутата Радостин Василев ще помогне на ГЕРБ да реализира някакви ходове в състава на кабинета. Това държавно управление ще бъде малко, само че ще е в посока за реализиране на стъпки към Шенген, бюджета ”, изясни още Ивайло Дичев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР