Цялата група на БСП наруши правилника на Народното събрание и

...
Цялата група на БСП наруши правилника на Народното събрание и
Коментари Харесай

БСП гази правилата, излъчва закритото заседание на Народното събрание за военната помощ за Украйна

Цялата група на Българска социалистическа партия наруши правилника на Народното събрание и реши да излъчва онлайн закритото съвещание на Народното събрание.

Като първа точка след гласоподаване беше решено да се прегледа утвърждението на военна помощ за Украйна. Поради разглеждането на класифицирана информация точката беше закрита, а депутатите нямат право да излъчват. Кулоарите са затворени за публицисти и даже не се позволяват външни лица, точно поради наредбите за закрито съвещание.

От пленарната зала обаче депутати от Българска социалистическа партия взеха решение да излъчват онлайн.

Председателстващият Росен Желязков наложи санкция на Георги Гьоков, че излъчва съвещанието макар правилника, което провокира протест от депутати на Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ с искане да се свика председателски съвет и да отпадне точката от дневния ред.

До закрито съвещание се стигна, тъй като служебният министър на защитата Димитър Стоянов е засекретил документите с гриф „ поверително “. Предвид създалата се обстановка ГЕРБ-СДС желаеха съвещанието да бъде намерено, а поверителните документи да не се четат, което беше признато. От Българска социалистическа партия се оповестиха срещу и желаеха поименна инспекция. След къса отмора се реши съвещанието да бъде намерено.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР