Цялата енергетика на България е дадена на офшорни компании. Това заявиха

...
Цялата енергетика на България е дадена на офшорни компании.
Това заявиха
Коментари Харесай

Цялата ни енергетика е дадена на офшорки

Цялата енергетика на България е дадена на офшорни компании.

Това обявиха от ГЕРБ на ексклузивен брифинг, до момента в който украинският външен министър прави дипломатически совалки у нас с Теодора Генчовска, Кирил Петков и Румен Радев – триото съветски проводници на високо напрежение.

Цялата енергетика на България е дадена на две офшорки – със съфинансиране на търговски действия от страната, в това число са написали в меморандума на кабинета благосъстоятелност, която не е тяхна, а общинска. Това са нуклеарна сила, централно отопление, Маришкия басейн – всичко, цялата ни енергетика е в този меморандум, подареда!

Коментарът на ГЕРБ е във връзка меморандума, подписан от кабинета „Петков“ преди седмици с компанията Gemcorp за вложения в енергетиката на стойност 1 милиарда $.

Зад компанията прозира някогашният основател и до неотдавна участник в нея – съветският олигарх Алберт Авдолян.

Свидетели сме на поредност от неистини от премиера Петков във връзка с компанията Gemcorp през цялото време. Първата неистина стартира още в деня на сключване на меморандума. Излъгаха ни за компанията и това може да го видите на формалната страница на Министерството на енергетиката. Оказа се, че са подписали с офшорка, записана през 2016 година в Джърси. Тя пък е обвързвана с офшорки на Кайманите и Женева . Обвързваме нашата енергетика с капитали с незнаен генезис, изясни Десислава Трифонова.

По думите й активността на Gemcorp не е обвързвана с енергетика. Тя се занимава с търговия на диаманти, какъвто е един от главните бизнеси на Авдолян.

Меморандумът регламентира съдействието сред страните по отношение на „ планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика“ , гласеше известие от Министерството на енергетиката, изпратено след подписването на съглашението.

След това вицепремиерът Асен Василев съобщи, че британската компания Gemcorp е „дошла с сътрудници от американското посолство“.

От дипломатическата мисия на Съединени американски щати обаче отхвърлиха това да е истина.

В изявление за NOVA дипломат Херо Мустафа съобщи: „Ние не сме се застъпвали за Gemcorp, тя не е американска компания. От правна позиция не можем. Ние виждаме доста компании от цяла Европа, от целия свят, които имат интерес да работят в България. Но това е частният бранш. Посолствата на нашето държавно управление не вземат участие във всяко едно съглашение с частния бранш. Мисля, че Василев евентуално се среща с голям брой компании и е зает с голям брой въпроси, само че след това изяснихме недоразумението. И те обявиха обществено, ние декларирахме обществено, че не сме участвали на подписването на меморандума за разбирателство“.

По време на брифинга коментар направи и Делян Добрев.

Както господин Борисов сподели – цялата българска енергетика е дадена на две офшорки . Всъщност, съгласно това съглашение, не можем да мръднем, без да питаме офшорните компании. В него написа, че страните се схващат да съфинансират действия, съобщи той, като даде образец за съфинансиране на планове в Марица Изток, където земята е държавна, както и в интерконектора с Гърция.

Колкото повече се чете този меморандум, толкоз повече стартира да наподобява на остаряла апокрифна книга. Тук единствено на пръв взор става въпрос за вложения, като се зачетем виждаме, че става дума за достъп до активи – общински и държавни , изясни Томислав Дончев.

Това държавно управление е цар на разточителството на фона на недоволно население поради инфлацията. Не е вест, че ще плащаме лихви. Сега се готвят да вземат 1 милиард евро от външните пазари. Не разбирате ли, че тези хора ви ограбват и когато си тръгнат, няма кой да ви помогне? Трябва национално единодушие и президентът Радев има водеща роля, с цел да се измъкнем от обстановката, в която сме, сподели Бойко Борисов.

На въпрос дали от ГЕРБ ще внесат избор на съмнение, Борисов съобщи:

Вотът на доверие или на съмнение го дава българският народ. Вече няма обаче човек, който да харесва ръководството. Няма някой, който да не се е опарил с цената на газа, тока и горивото. Скандалите са им единствено за постове. Докато не видя Петков на открито, няма диалог. Ние сме съпротива. Те са пагубни, до момента в който стоят на власт.

Жал ми е за Каримански, той беше в пъти по-подготвен от Гюров, сподели Борисов във връзка несполучливия избор на гуверньор на Българска народна банка. По думите му Политическа партия са издигнали претендент, който не бил за тази работа.
Акценти:  ⚠️  Управляващите са подписали с офшорка, записана през 2016 година в Джърси, обвързвана с верига от офшорки на Кайманите и в Женева. Обвързват енергетиката с капитали, чиито генезис не знаем.  ❗️ Цялата енергетика на България беше дадена на офшорни компании. Това, което министър председателят Петков назова от парламентарната рибуна „ писмо за желание “ с Gemcorp, се оказа меморандум. Ядрена сила, централно отопление, Маришкия басейн. Става дума за чудовищна спекулация и корупция за милиарди. Заробват българската енергетика, до момента в който я има. Милиарди ще минават през офшорки  ❗   </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР