Цяла Турция скърби за жестоко убития турски кардиолог Екрем Каракая.

...
Цяла Турция скърби за жестоко убития турски кардиолог Екрем Каракая.
Коментари Харесай

Лекарите в Турция спряха работа и излязоха на протести след като пациент уби кардиолог

Цяла Турция скърби за грубо убития турски кардиолог Екрем Каракая . Бруталното закононарушение раздруса надълбоко турския народ на фона на засилващото се принуждение по отношение на лекарите в страната.

Десетки хиляди лекари и други медицински чиновници излязоха на митинги още през вчерашния ден . Големи демонстрации се състояха в доста градове в страната, измежду които Истанбул, Анкара, Коня. В столицата полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите медици, които се пробваха да стигнат до централата на локалните здравни управляващи.

Днес лекарите още веднъж стачкуват, като турските вестници тази заран разгласяват фотоси от лечебни заведения и клиники в страната, на които написа: " Днес стачкуваме. Приемат се единствено незабавни случаи " .

В демонстрациите против насилието вземат участие освен медици, а и доста други хора. Стотици жители през вчерашния ден ръкопляскаха на медиците и тропаха с тенджери от терасите на жилищата си.

Уважаваният и обичан доктор Екрем Каракая, работещ в болница в централния турски град Коня, бе убит в сряда от ядосан пациент, който след осъщественото закононарушение се самоуби . Според проверяващите главният претекст на нападателя за стореното е фактът, че майка му е умряла предишния месец, откакто била оперирана от доктор Каракая.

Веднага след убийството на кардиолога всички лекари от болничното заведение, както и доста други чиновници, прекратиха работата си и излязоха на митинг . Медиците скандираха " Не желаеме да умираме ". Междувременно Турският лекарски съюз разгласи, че в четвъртък и в петък лекарите ще стачкуват по отношение на увеличаващите се прояви на принуждение над тях. " Разгневени сме. Стачкуваме против насилието на 7 и 8 юли ", написаха от лекарския съюз в Туитър.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР