Цяла България застана зад 26-годишната Симона Алекова от смолянското село

...
Цяла България застана зад 26-годишната Симона Алекова от смолянското село
Коментари Харесай

България застана зад самотната майка, на която социалните отнеха бебето, защото нямала кола

Цяла България застана зад 26-годишната Симона Алекова от смолянското село Речани, с цел да си върне бебето. Социалните служащи ѝ го лишиха, тъй като нямала лека кола. Взели детето непосредствено от кувьоза.

Стотици хора от страната и чужбина към този момент са превели разнообразни суми по сметката на Симона, с цел да може да се грижи за момченцето си Александ, написа „ Телеграф “.

Социалните дадоха отговор, че сигнал при тях бил подаден от лекарите, които споделили, че майката отговаряла неенергично на въпросите им. Освен това Симона нямала лека кола, с цел да вози детето на доктор.

Историята на Симона трогна цяла България. Стартира онлайн подписка, която набира огромна известност.

Бебето Александър, което е родено на 11 декември, било отведено непосредствено от болничното заведение в приемно семейство единствено седмица след раждането си. През тези няколко дни майката Симона не е имала опция да гушне бебето си и да го накърми, твърди самата тя. Родила е със незабавно секцио и лекарите са решили, че бебето би трябвало да остане в кувьоз. В това време родилката се е възстановявала след интервенцията. Но все пак е посещавала детето всеки ден в часовете за свиждания.

Според Симона и майка ѝ Ана двете получили джука възбрана да тормозят приемното семейство по Коледа и Нова година. Затова те са изчакали първите дни на януари, когато пък Симона се е разболяла от вирусна зараза.

Те отхвърлят изказванията на обществените, че не се интересуват от бебето.

Бабата моли всички съпричастни със ориста на внучето ѝ хора към този момент да не изпращат движимости и да изчакат решението на обществените дали и по кое време Александър ще бъде върнат в фамилната среда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР