Цяла България се шокира от случая с 18-годишната Дебора Михайлова,

...
Цяла България се шокира от случая с 18-годишната Дебора Михайлова,
Коментари Харесай

Зловещо дежа вю: нарязаха момиче с макетен нож

Цяла България се шокира от случая с 18-годишната Дебора Михайлова, която бе рязана с макетен нож от някогашния си другар. Оказва се, че сходно закононарушение не е казус. Тези дни се случи сходна история в Русия и шокът за локалното население е не по-малък. Още повече, че в тази ситуация извършителката е невръстна ученичка.

Историята се случила в Новосибирск. Ужасният случай с клането на 13-годишно момиче шокира цялата страна. Катя излязла на разходка в гората със съученичката си Лена и попаднала в капан, подложен от седмокласничката. Лена я нападнала с нож, като й нарязала лицето, шията и ръцете.

Момичето оцелява по знамение: набира 112 и съумява да изясни къде се намира и какво вижда пред себе си. Местният служител на реда я намерил цялата в кръв да лежи под едно дърво.

Сега Катя е в болничното заведение, преместили я от реанимация в нормално поделение. В редакцията на КП-Новосибирск към този момент има запис на описа на момичето за случилото се в гората – публикуваме го буквално.

„ ПЛАНИРАЛА Е УБИЙСТВОТО ДВЕ ГОДИНИ “

— Лена и аз не бяхме приятелки, говорихме единствено в учебно заведение. Но в никакъв случай не сме се карали! Учехме по еднакъв метод – четворки, петици, тройки. Нямаше момчета, с които да поддържаме връзка и за които да се караме. Тя се контракти авансово да излезе на разходка с мен, аз се съгласих “, споделя момичето в записа, възложен от КП-Новосибирск.

Разходката почнала обикновено:

– Срещнахме се в супермаркета, отидохме в гората, потърсихме гъби. Отначало не знаех, че има нож – тя го е криела в ръкавиците си. Тя е чакала да почнем да се връщаме у дома: желала е да мина напред и да ми пререже гърлото. Тя ме атакува, не можах да избягам – краката ме боляха доста по това време, защото бях ходила доста и не съм доста добра в бягането.

Тогава за Катя настанал същински пъкъл. Момичето не помни някои детайлности, явно паметта й блокирала най-травматичните моменти.

„ Спомням си по какъв начин се пробвах да се преборя, само че тя ме скуба за косата, поряза ми ръката и аз се закрих с нея. “ Искаше да ми отреже и езика, с цел да пострадвам ”, разказва момичето.

„ За какво? Докато кървях, тя сподели: „ Ти си красива, а в този момент си още по-красива. “ И призна, че още на 12 години е желала да ме убие. Но с цел да не бъдат затворени родителите й, изчакала още две години.

„ КАЗАХ Й, ЧЕ ЩЕ УМРА ОТ КРЪВОТЕЧЕНИЕТО “

Катя споделя, че от многочислените си рани последователно почнала да губи схващане и й станало доста студено. Един от последните й мемоари е по какъв начин приятелката стои над нея с ножа и говори… с празнотата.

„ Тя имаше раздвояване на личността – говореше си сама, когато се наведе над мен, откакто ме наряза. Или по-скоро й се струваше, че приказва с някого. Тя говореше за някаква сестра…

Момичето оживяло единствено тъй като съумяло да измами обезумялата си другарка:

„ Тя искаше да ми отреже езика, само че аз споделих, че по този начин или другояче ще умра от кървенето, тя може да си тръгне умерено, няма да кажа на никого.

И я помолих да ме покрие, тъй като ми беше студено. Тя ме покри със личното ми яке, измърмори нещо и си потегли. Припаднах, само че по-късно се опомних и се обадих на 112.

14-годишното момиче, осакатило с нож своята съученичка, попаднала в обектива след закононарушението.

Открили момичето 40 минути след позвъняването й: лежало в локва кръв под дърво, пръв я видял районният служител на реда. Търсачите са еиднодушни: фактът, че момичето съумяло да остане на телефона от самото начало след позвъняването и й помогнало да я намерят е цяло знамение. 

— Все още не е ясно какъв брой козметични интервенции ще са нужни, с цел да се възвърне момичето. Сега тя е в обособена стая в болничното заведение с майка си, с нея работи психолог “, споделя за KP-Novosibirsk Надежда Болтенко, комисар по правата на детето в Новосибирска област.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР