Цял живот ни казват, че закуската е най-важното хранене за

...
Цял живот ни казват, че закуската е най-важното хранене за
Коментари Харесай

8 причини да НЕ пропускаме закуската

Цял живот ни споделят, че закуската е най-важното хранене за деня, само че постоянно я пропущаме поради паниката заран. Ето няколко аргументи, заради което би трябвало да променим този табиет.
1. Повишавате силата си.
Няма по-добро начало на деня от това да заредим тялото си с значими витамини и покачим силата си. Ето хрумвания за храни, които вършат чудеса:
яйца: богати на протеини, аминокиселини и витамин D, страховит източник на сила.
пълнозърнести закуски: пълнозърнест самун, овесени ядки или овес за закуска са добър избор - дават на тялото ви фибри, потребни за сърцето и храносмилателната система. Намаляват риска от сърдечни болести, рак и диабет.
витамин С : плодове, изключително цитрусови, които са и страхотна храна сред главните хранения, без значение дали цели плодови или на фреш.
2. Концентрирате се по-лесно
Гладът ни пречи да се съсредоточим, изключително в случай че не сме яли нищо цяла заран. Не сме пълноценни по време на уроците, срещите, ежедневните отговорности. Започвате да мислите единствено за храна, коремът ви “къркори ”, изнервяте се. Ако сте закусили пълноценно, доставяте на мозъка си задоволително мощ за вярно действие и по-лесна централизация денем.
3. Намалявате утринното си неспокойствие
Липсата на закуска е причина толкоз доста хора да са кисели заран. Разбираемо е - в случай че пропускате най-важното хранене за деня, най-вероятно сте раздразнени, нацупени и без мотивация за работа.Това, от своя страна, въздейства на осъществяването на дилемите ви денем и обществените ви контакти. Подкрепете се със закуска и ще видите изгодите върху вас и хората край вас.
 Защо да ядем шоколад на закуска Защо да ядем шоколад на закуска
Ако сте изключили шоколада от менюто си, губите доста. От антични времена шоколадът се употребява за лекуване на доста здравословни проблем...
4. Засилвате метаболизма
Не единствено нашето тяло има потребност от храна след сън, метаболизмът ни също е занимателен. Задействайте го, като му доставите храна. Така тялото ви стартира да гори калории още сутринта, а не чак след обяда. 
5. Спасявате се от апетит
Това е нещо, което не трябва да подценявате, изключително в случай че сте загрижени за фигурата си. Когато пропускате закуска, тялото ви се заблуждава, мислийки, че гладувате и минава на режим “оцеляване ”. Започва да складира калории и натрупа мазнини, с цел да компенсира неналичието на храна. Направете му услуга и превърнете закуската в всекидневен обред. 
6. Контролирате размера на порциите си
 Супер закуска за пет минути: Пица сандвичи Супер закуска за пет минути: Пица сандвичи
Хапва ли ви се нещо апетитно като мини пица за закуска? Може да си извършите " пица " сандвичи, като за това са ви нужни единствено няколк...
Ако не удовлетворите глада си заран, до края на деня ще копнеете за храна. Колкото повече се въздържате, толкоз по-голяма ще е следващата ви порция. Ако желаете да намалите храната, балансирайте общото количество, което приемате за целия ден. А ключът към това е да стартирате с изобилна закуска.
7. Намалявате “лошия ” холестерол
Пропускането на закуската подтиква производството на LDL холестерол, който се смята за “лош ” холестерол. В този случай в тялото ви се случва верижна реакция: първо, метаболизмът ви се забавя, в тялото ви се складират мазнини и при идващото хранене преяждате. Крайният резултат е нараснали равнища на “лошия ”холестерол.
8. Доставяте се наслаждение
Вкусната храна не ви ли прав щастливи? Започнете стремително деня си с храна, която възбужда апетита ви. Колкото по-балансирана е тя, толкоз по-добре ще се чувствате и ще сте заредени с сила за целия ден. Добавете свежи плодове или някои изкушения като наденички, изгорял бекон, палачинки или омлет. Ще ви се наложи да станете малко по-рано, само че си заслужава!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР