Цял ден мислите ли мислите какво да приготвите за вечеря,

...
Цял ден мислите ли мислите какво да приготвите за вечеря,
Коментари Харесай

Бързи и вкусни идеи за вечеря с ориз

Цял ден мислите ли мислите какво да приготвите за вечеря, само че нищо не ви хрумва. Ако казусът идва главно от обстоятелството, че не ви се стои дълго в кухнята, само че и не желаете да претупате вечерята, ще ви помогнем с няколко хрумвания. За благополучие на всички, които обичат да готвят и бързо, и вкусно, в кулинарния свят има извънредно доста предписания, които разрешават да не стоите с часове до котлона и да поднесете подобаваща манджа.

Първата рецепта е мусака и защото най-досадната работа в мусаката е рязането на картофите, дано да ги заместим с най-обикновен ориз. Представете си какъв брой време ще спестите. Нужни са ви към 200 г ориз. Измивате го хубаво и го оставяте встрани.

През това време накълцвате няколко моркова, две глави лук и 4 – 5 печени пиперки. Сложете към половин кг кайма да се запържва в тенджерка, след което прибавете зеленчуците да се позадушат. Сложете два настъргани домата и откакто сменят цвета си, идва ред на ориза. Добавяте подправки – черен пипер, сол, може малко червен пипер. Разбърквате добре, и добавяте чаша вода. След като оризът я всмуква отдръпнете от котлона, сложете в тава, прибавете още вода, според от ориза и изпечете за 20 минути. Може да залеете с класическа заливка за мусака.

Ако това не ви се коства задоволително бърза рецепта, направете си елементарна салата с ориз и домати – звучи извънредно, само че пък салатата става вкусна и също така засища. Ето и какво ви е належащо, с цел да си я приготвите:

Необходими артикули: 250 г ориз, 3 яйца, 3 домата, 20 маслини, магданоз, олио, оцет, сол

Начин на подготвяне: Сварете ориза и го оставете да се охлади добре, след което го сложете в купа и нарежете на едро доматите. Към тези артикули сложете маслините, нарязани на половинки и обезкостени, магданоза и подправките. Препоръчително е да употребявате балсамов оцет – най-после гарнирайте със сварени яйца.

В случай, че тези предписания ви се костват прекомерно елементарни, предлагаме ви да изпържите басмати ориз с кашу – елементарно, бързо и доста вкусно предложение. Около 250 г ориз варете десетина минути – откакто омекнат зърната, махнете от котлона и отцедете. В купичка смесете 2 с.л. соев сос и олио. Нарежете няколко моркова на тънки жулиени, сложете ги в тиган с лой, прибавете и няколко гъби, нарязани на филии, може да сложите и праз, още веднъж на жулиени.

След като омекнат зеленчуците, сложете няколко скилидки счукан чесън и подправете с към 1 ч.л. пикантен червен пипер. Разбъркайте хубаво, прибавете соевия сос с мазнината и изсипете към 100 г кашу. Ако е нужно сложете още сол – следва да добавите и ориза, а след това да отдръпнете от котлона. Оризът би трябвало да е парещ и преди малко сварен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР