Цял блок в София даде на прокурор изравнителните сметки за

...
Цял блок в София даде на прокурор изравнителните сметки за
Коментари Харесай

Надписват ли ни сметките за парно и няколко съвета как да плащаме по-малко

Цял блок в София даде на прокурор изравнителните сметки за парно и топла вода. Според сигнала някой съзнателно е трансформирал фактурите им. Фалшифицирала ли е „ Топлофикация” документи ревизира NOVA.

През последните три години са подадени над 12 000 тъжби, демонстрират данните на Федерацията на потребителите. Огромната част от тях – над 11 000, са против „ Топлофикация София”. Най-често потребителите се оплакват от надписани сметки за парно и топла вода, проблеми с такса „ Сградна инсталация” и качеството на топлоснабдяването.

В същото време против клиенти на топлофикациите всяка година се завеждат сред 10 и 15 000 каузи. В резултат на това сдруженията съдят повече от 400 000 консуматори.

Само за топла вода един от жителите на 16-етажния блок трябвало да заплати 192 лева

От "Топлофикация " свалили уредите за инспекция и след това назначили служебно сила.

Съседите решили да прочетат протоколите за промяна, а за шеф на етажната благосъстоятелност е вписано лице, което не живее в блока, изяснява Димитър Тодоров.

Водомерите нямат и пломби.

Според "Топлофикация " сметките са правилни, защото са на база на предходните сметки.

Експертът Георги Русев дава и няколко съвета за по-ниски сметки.

Когато проветряваме винтилът

би трябвало да е на нула, а след това да пуснем парното.

Колко ще коства отоплението тази зима

Защо „ Топлофикация София “ желае по-скъпо парно

Природният газ нараства, какво значи това

Не простирайте пране върху самите радиатори, тъй като това утежнява топлоподаването и води до по-голяма сила на радиатора, което не се усеща като по-топло.

Топломерът би трябвало де захванат без да се мърда. Уредът сменя три показания на екрана си - настоящото положение, миналогодишното и номера на уреда.

Как да търсим правата си

От сдружението завеждат каузи без хората да бъдат осведомени и най-после се появяват мутрите от колекторските компании, споделя Емил Георгиев от Федерацията на потребителите.

Най-напред ние получаваме информация и даваме достъп на хората до правосъдни каузи, споделя той по какъв начин оказват помощ на пострадалите.

По думите му най-тревожно е когато се получат изравнителните сметки в края на отоплителния сезон - да вземем за пример едина бонат е получил 4 изравнителни сметки - от 10 лева до 156 лева

Затова ние споделяме на хората да дойда при нас в нашия офис. Давността на задълженията е 3 години.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР