Цветелина Симеонова, ученичка в 11. клас на ППМГ Добри Чинтулов“,

...
Цветелина Симеонова, ученичка в 11. клас на ППМГ Добри Чинтулов“,
Коментари Харесай

Ученичка от Сливен спечели първа награда в конкурс, посветен на 100 години от рождението на писателя Ивайло Петров

Цветелина Симеонова, ученичка в 11. клас на ППМГ „ Добри Чинтулов “, получи първа премия в състезанието за есе по тематика „ Преди да се родя и по-късно “, отдаден на 100 години от рождението на един от най-знаковите модерни български писатели Ивайло Петров. Конкурсът е проведен от Столична община, от Софийска градска библиотека и от фамилията на писателя. В четвъртък, 19 януари 2022 година, в Столичната библиотека се състоя церемонията по връчването на премиите.

В състезанието са взели участие 47 създатели, оценени от авторитетно жури с ръководител Недялко Йорданов и членове доктор Анжела Димчева и доктор Митко Новков.

Цветелина получи премията си персонално от кмета на София Йорданка Фандъкова. На церемонията участваха брачната половинка и дъщерята на писателя, шефът на Столична библиотека Юлия Цинзова, заместник-кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Мирослав Боршош, Малина Едрева – ръководител на комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към СОС, Боян Ангелов – ръководител на Съюз на българските писатели, Иван Гранитски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР