Цветелин от Лом, който се прочу като Цецо Терориста, след

...
Цветелин от Лом, който се прочу като Цецо Терориста, след
Коментари Харесай

Похитителят от Вълково продал BMW за пистолет

Цветелин от Лом, който се прочу като Цецо Терориста, откакто похити някогашната си интимна партньорка Евелина и майка й Анелия в дома им в санданското село Вълково, е продал автомобил BMW, с цел да си купи револвер „ Валтер “ за 1500 лв., написа „ Телеграф “.

Според проверяващи 41-годишният мъж е готвел похищението най-малко от два месеца.

Някъде при започване на лятото Евелина, която до тогава живеела с Цецо в ломския ромски квартал „ Стадиона “, го напуснала след следващия битов скандал.

Двамата се залюбили преди много години, защото работели дружно. Заживели под един покрив в Лом, само че Цецо вманиачено ревнувал красивата ромка и непрекъснато упражнявал домашно принуждение по отношение на нея. Тя се обаждала няколко пъти на околните си да пускат тъжби в полицията против Цветелин за физическо принуждение над нея. По едно време се прибрала в селото, само че за малко. После отново се върнала при обичания в Лом. В един миг дамата просто не издържала, напуснала го и се прибрала при майка си. Цецо в никакъв случай не е стъпвал в санданското село допреди заложническата драма във вторник.

След като Ева, както я знаят в махалата, не се върнала в Лом, Цецо почнал да се заканва пред жителите на квартал „ Стадиона “, че ще отиде до Сандански и ще я прибере.

Преди да пристигна в село Вълково и да завземе къщата, похищавайки двете дами, мъжът има серия от изявления в общия му с Ева профил във Facebook, в които предизвестява, че ще пристигна в селото и приканва всички да се скрият, че ще е ужасно. Във вторник ломският Ромео извършва заканата си и се появява в санданското село.

Около 17 часа съумява да превземе къщата и да държи заложници двете дами. Преди това прострелва с три патрона 70-годишния Николай Петров, който живее с майката на изгората му. Възрастният мъж се пробва да окаже опозиция на похитителя и това се оказва съдбовно. Транспортиран е в столичната клиника „ Пирогов ”, оказало се, че един от патроните е засегнал белия му дроб и има заплаха за живота му.

Близо 4 часа Цецо излъчи онлайн във Facebook заложническата драма в село Вълково. Терориста предаваше онлайн всичко от профила си, а измежду всеобщите му фенове бяха съседите му от ломския квартал „ Стадиона “. Ревнивият ломски мачо се барикадира на тавана на недостроената къща дружно с двете дами. Изправи на нокти полицията в Сандански. Към локалните униформени бързо се притече подкрепление от Благоевград, а по-късно пристигнаха и силите на СОБТ от София. Изпратен бе и екип психолози, които влязоха в договаряния с обезумелия мъж. На място пристигна персонално и главсекът на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който удостовери, че претекстовете за всичко са свързани с ревнивост. При излъчването във Facebook доста от гледащите онлайн пишеха на Цецо и го окуражаваха. В същото време психолозите на Министерство на вътрешните работи съумяха да се свържат през месинджъра с Цецо и да стартират договарянията. Мъжът плашеше, че разполага с изключение на с два револвера, също с пушка и гранати. Поиска си да му донесат „ Кока-Кола “ и кафе, което бе изпълнено. Дълго време той държа на нокти десетки служители на реда и двете дами, които бе похитил. Заплашва, че ще вдигне постройката във въздуха. Това наложи евакуацията на всички поданици на махалата, чиито домове бяха в радиус от 150 метра.

„ В последна сметка всичко приключи с хепиенд. Похитителят самичък алармира полицията за осъщественото от него, само че даже до момента в който правеше признания, произвеждал изстрели “. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев след края на драмата в село Вълково, която завърши към 21.30 часа във вторник. Извършителят е престъпно проявен и е лежал в психиатрична клиника. " Бях пред къщата, когато се съобщи стрелецът. Той първо остави двата револвера и ножа си пред вратата, както и доста патрони, а по-късно излезе на открито. Полицаите го смъкнаха на земята, с цел да му сложат белезници, без да им се съпротивлява. Първо държал Евелина и майка й Анелия в таванско помещение, след това ги свалил на втория етаж ", съобщи Антон Ханджийски от село Вълково.

Двете дами са физически здрави, само че са доста изплашени след екшъна и похищението над тях. В момента са настанени при свои родственици.

" На причинителя на нападението ще му бъде повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране и за незаконно отнемане от независимост на две лица. Ще желаяме удължение на задържането до 72 часа, а по-късно и най-тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража ". В момента се правят разпити, вършат се огледи, работи се интензивно по досъдебното произвеждане ", уточниха от Окръжната прокуратура в Благоевград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР