Цветарите съветват да забиете кибритена клечка в саксията Всеки любител на

...
Цветарите съветват да забиете кибритена клечка в саксията
Всеки любител на
Коментари Харесай

Цветарите съветват да забиете кибритена клечка в саксията. Ето защо

Цветарите поучават да забиете кибритена съчка в саксията

Всеки фен на цветя непрекъснато се тревожи за положението на обичаните си растения. Със сигурност и вие се грижите добре за тях – подхранвате ги, пресаждате ги и откровено се радвате, когато цъфтят и порастват.

Но от време на време има обстановки, в които всичките ни старания са напразни и цветята повяхват. Много постоянно в саксиите се развъждат черни мушици, които не могат да се видят с просто око.

На първо място, би трябвало да разберете за какво се появяват. Това може да бъде поради:

прекомерно постоянно поливане
неправилно подбрани торове
неподходяща течност за напояване

Веднага щом разберете за какво се появяват мушиците, можете да предприемете стъпки да се отървете от тях. За да извършите това, задоволително е да поставите няколко клечки с главата надолу в саксията.

Те обаче би трябвало да са на известно разстояние една от друга. След това е належащо да извършите общоприетите процедури за грижа и поливане. След 7 дни отстранете клечките и деликатно проверете главите им.

Ако те са изцяло разтворени, в този случай би трябвало да поставите други клечки в почвата. Ако повтаряте тази процедура неведнъж, мушиците изцяло изчезват, тъй като умират от сярата.

По този метод можете да отървете растенията си от вредители, без да прибягвате до потреблението на токсични химикали, които могат да повлияят на естествения напредък и развиване на стайните растения.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР