Цветан Соколов надделя над Николай Пенчев в своеобразното българско дерби

...
Цветан Соколов надделя над Николай Пенчев в своеобразното българско дерби
Коментари Харесай

Цецо Соколов надделя над Ники Пенчев и е на финал на Световното

Цветан Соколов надви над Николай Пенчев в своеобразното българско дерби на полуфиналите на Световното клубно състезание по волейбол.

Със Соколов в главната роля италианският първенец Лубе Банка Чивитанова победи с 3:0 гейма (25:23, 25:23, 25:23) Скра Белхатов в Краков.

Българският диагонал изигра страховит дуел като бе най-резултатен в дуела и бе в основата на триумфа. В същото време Ники Пенчев влизаше непрекъснато като запаса за своя тим, най-много с цел да подкрепи на посрещането, и се оправи добре със задачата си.

И трите гейма бяха равностойни, само че в края непроменяемо Чивитанова бе по-добрият тим. В първата част Скра бе напред в резултата, само че най-после италианският първенец съумя да обърне с няколко поредни сполучливи офанзиви. Втората част изглеждаше под надзор на Чивитанова, а в третия сет Соколов и компания си осигуриха добра преднина от няколко точки през цялото време.

След 20-ата точка Скра се върна в резултата и резервира шансове за триумф, само че въпреки всичко Чивитанова победи в последна сметка.

Така тимът на Цецо Соколов се класира за неделния край, в който техен противник ще бъде тимът на Зенит Казан. В другия полуфинал европейският първенец бе безапелационен - 3:0 гейма (25:23, 25:19, 25:18) против сегашния първенец Сада Крузейро.

Мачът е от 21,30 часа, а преди този момент Ники Пенчев и съотборниците му ще опитат да стигнат до третото място против Крузейро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР