Цвеклото не е най-популярният зеленчук, но въпреки това с право

...
Цвеклото не е най-популярният зеленчук, но въпреки това с право
Коментари Харесай

Суперхрана убива раковите клетки и пречиства черния дроб

Цвеклото не е най-популярният зарзават, само че все пак с право е именуван от някои суперхрана. Ползите от приема на алено цвекло са познати още на хората в древността. Той е един в действителност от най-здравословните зеленчуци, за които можем да се сетим.

Свойствата на аленото цвекло се дължат на извънредно богатия му състав. Червеното цвекло е цялостно с витамини от група В, а също така съдържа желязо, мед, магнезий, калций, фибрите са в отлични дози и по този начин зеленчукът обезпечава същински прилив на потребни субстанции на тялото.

Може да се приема под разнообразни форми - варено, изцедено на сок или нарязано сурово на салата, и във всичките си форми е скъпи източник на здраве и мощ, написа Edna.bg.

Вижте какви са неповторимите свойства на аленото цвекло и защо оказва помощ то:

Помага при възпаления - Противовъзпалителните качества на аленото цвекло са също причина да се употребява поради потребните му свойства. То пази клетките от антиоксидантния стрес, отстранява възпаленията.

Предпазва черния дроб - Черният дроб спомага за пречистване на токсините в тялото. Но, несъмнено, те биха могли да му дойдат допълнително. Тогава се намесва цвеклото и спомага за естественото действие на органа.

Подобрява мозъчната дейност - Червеното цвекло насърчава мозъчната активност, увеличавайки притока на кръв. Стимулира процеси в него и подкрепя паметта и концентрацията.

Грижа за очите - Сред ползите на аленото цвекло се грижи и за здравето на очите, защото съдържа доста повече желязо от спанака, както и лутеин и бета каротен. Коктейлът от потребни съставки работи в интерес на зрението, понижава заплахата от недъгавост на макулата и болести на ретината в преклонна възраст.

Съдейства за притока на енергия - Естествените нитрати в цвеклото ускоряват издръжливостта на тялото и по тази причина зеленчукът е подходящ за интензивно трениращите. Тъй като във тип на зарзават са нужни огромни количества, за тази цел е подобаващ сокът от цвекло.

Увеличава антиоксидантите - Червеното цвекло може да ви защищити от опустошителния резултат, който свободните радикали оказват върху организма. Те биват провокирани от разнообразни неподходящи външни фактори, с които се сблъскваме всеки ден, като стрес, диети, тревожност, както и от замърсители на околната среда като цигарен дим и промишлени химикали. Всички биха могли да допринесат за отключването на съществени заболявания артрит, рак, Алцхаймер. Цвеклото се бори със свободните радикали с помощта на високото си наличие на антиоксиданти.

Спомага за унищожаването на раковите кафези - Този зарзават се отличава с ослепителен червено-лилав цвят. Той се дължи на наличието на беталаин в него - фитонутриент с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Той извършва превантивна роля против рак на панкреаса, гърдата и простатата.

Понижава кръвното налягане - Цвеклото съдържа нитрати от натурален генезис, които в процеса на храносмилане се трансформират в нитрична киселина. Тя отпуска кръвоносните съдове, благоприятства кръвния поток и по този начин намалява кръвното налягане. Сокът от алено цвекло традиционно се предлага на понижаване на високо кръвно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР