ЦСКА спечели изключително важния мач с Лудогорец, като на практика

...
ЦСКА спечели изключително важния мач с Лудогорец, като на практика
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Стойчо показа как се взимат шампионски дербита

ЦСКА завоюва извънредно значимия мач с Лудогорец, като на процедура осъществя сентенцията, че сходен дуел би трябвало да се вземе даже и с половин гол. Огромна заслуга за представянето на армейците в мразовития понеделник следобяд има треньорът Стойчо Младенов, който явно бе съумял да внуши на футболистите си единствения правилен метод за печеленето на така наречен шампионски дербита. Те от своя страна пък осъществиха безукорно неговия тактически проект. Само добряк или човек, който гледа футбол за първи път в живота си би изразил искания към естетиката в представянето на алените в последния мач за годината. Да оставим настрани жестоките атмосферни условия в интервал, който не е подобаващ за спорт навън по нашите географски ширини. В навечерието на конфликта с Лудогорец ЦСКА бе придружен от голям брой кадрови проблеми. По разнообразни аргументи отсъстваха фундаментална фигура от началото на сезона като Кери, а и доста значими детайли от състава като Мазику и Юга. Отделно липсваха още Варела и пробудилият се в последните мачове Бай, което остави Стойчо Младенов с съвсем нулеви други възможности за защитната и халфовата линия. Опитният ментор за следващ път бе заставен да се оправя в рискова обстановка, като сходни дефицити съпътстваха целия есенен дял от шампионата. Без да е нужно да се прави точна сметка сигурно най-малко десетима футболисти за малко или по-дълго бяха " в болнични ". Прибавяйки чудовищния график от 33 мача за 5 месеца, отсъствията на националните състезатели, когато те бяха на лагери със селекциите си и изтощителните пътувания из цяла България и Европа, то елементарно може да бъде изработен изводът, че ЦСКА стигна до своя своего рода край на годината, минавайки през лабиринт от кой от кой по-тежки проблеми. Ето за какво съм безапелационен, че методът на Стойчо и неговия щаб за значимата борба с Лудогорец бе най-благоприятен, като се трансформира в същинска лекция за това по какъв начин се печели шампионски конфликт. Младенов реши брилянтно казуса с отсъствието на Мазику, като Вион направи доста мощен мач в зоната на левия краен бранител.

С оглед на гореспоменатите условия бе ясно, че на терена няма по какъв начин да се чакат фойерверки. С тази задача се оправиха хората на трибуните, като точно от там пристигна празничната заря, която подсети за могъщата сила на алената общественост. В стъкления мраз всеки човек на стадиона се равнява на 10 в естествени условия!

Малко след феерията по трибуните се стигна и до попадението на Матей, който в британски жанр не остави шансове на зелената отбрана. Именно номинирането на нидерландеца за капитан на отбора, макар не толкоз дългия му престой на " Българска войска ", е различен мощен ход на Стойчо Младенов. Защитникът има изключителна футболна зрялост и огромни лидерски качества, като във всеки дуел пази достойнството, която треньорът му е дал, поставяйки лентата на ръката му.

Срещу Лудогорец ЦСКА не стигна до доста шансове, само че последователно и методично наложи своето предимство. В същото време играта на отбора в отбрана бе като по учебник. Лудогорец нямаше нито едно голово състояние и щеше да е благополучен, в случай че дуелът бе приключил 0:0. Разградчани обаче нямаха този шанс, като ЦСКА направи Коледата алена. Предстои да разберем какъв ще е цветът на Великден.
 В ЦСКА нямат желание да се разделят с Карол Метс
В ЦСКА нямат желание да се разделят с Карол Метс

Няма да върви в АПОЕЛ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР