ЦСКА-София ще направи всичко възможно да задържи защитника Нуно Томаш

...
ЦСКА-София ще направи всичко възможно да задържи защитника Нуно Томаш
Коментари Харесай

ЦСКА-София смята да задържи Нуно Томаш

ЦСКА-София ще направи всичко допустимо да задържи бранителя Нуно Томаш и през идващия сезон. 23-годишният португалец е преотстъпен от Беленензеш до лятото, само че бързо впечатли с изявите си. Той записа към този момент 6 участия и в нито едно от тях не разочарова. Дори в противен случай - в ролята на централен бранител Томаш се появи като извънредно солидна алтернатива. Силно бе представянето му против Лудогорец за Купата на България, а по-късно игра мощно и в мача с " Орлите " за състезание.

Въпреки, че е млад, Нуно демонстрира доста успокоение и рутина в дейностите си. На този стадий португалецът се оформя като главен сътрудник на Николай Бодуров в центъра на отбраната. Лубо Пенев заложи точно на тях двамата в мачовете с Лудогорец. Томаш може да работи и като ляв бранител, само че самичък призна, че няма нужната скорост, с цел да бъде оптимално потребен на фланга. Той се отличава с прецизни пасове на междинни и дълги дистанции. Има взор върху играта и добре изнася топката.

През лятото ЦСКА-София ще договаря с Беленензеш за бранителя, като вариантите са две - или да откупи напълно правата му, или да удължи наема му. Вторият вид е много евентуален, защото бранителят има дълготраен контракт с португалския клуб - до лятото на 2021 година. Томаш има 30 участия за Беленензеш в елита на Португалия и още 88 за други тимове от второто равнище в родината му.

На " Армията " има още един преотстъпен футболист до лятото. Това е Жоржиньо от Сент Етиен. Твърде допустимо е клубът да направи опит да задържи и него за още един сезон. Крилото се показва доста мощно под управлението на Любослав Пенев, откакто имаше неуверени изяви през есента. Жоржиньо направи доста мощен мач в Разград при успеха за купата. Той има 25 срещи, 1394 минути и 4 гола в елита. Крилото е и национал на Гвинея-Бисау.

" Тема спорт "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР