ЦСКА се промъкна към осминафиналите на Sesame Купа на България

...
ЦСКА се промъкна към осминафиналите на Sesame Купа на България
Коментари Харесай

ЦСКА се измъкна с дузпи срещу Гигант в Съединение

ЦСКА се промъкна към осминафиналите на Sesame Купа на България и се размина с величествен позор против Гигант в Съединение. " Червените " отстраниха третодовизионния тим след изключителна 120-минутна драма и 14 дузпи.
Домакините от Съединение приключиха срещата с 9 души на терена, откакто Васил Василев (54) и Райко Алов (90+5) получиха втори жълти картони и бяпа изгонени. Въпреки това отборът на Георги Мечечиев сподели извънреден темперамент и до последно не се даде на краткотрайния водач в efbet Лига.
Очаквано ЦСКА господства през целия мач, само че Гигант първи нанесе своя удар в 41-вата минута, възползвайки се от неточност в отбраната на съперника. Столичният отбор изравни четвърт час преди края на постоянното време, само че по този начин и не съумя да реши всичко в своя изгода в границите на 90-те, а след това и в продълженията.
Така спечелилият трябваше да бъде решен на дузпи, а двата тима вкараха общо 13 пъти от бялата точка. Гостите бяха безгрешни, а единственият пропуск за Гигант бе дело на Янко Гюзлев и това се оказа задоволително третодивизионният тим да напусне конкуренцията.
Саша Илич направи много промени в стартовия състав и гласоподава доверие на играчи, които са получили по-малко игрово време през есенния полусезон. Двама от младоците, които са част от дублиращия отбор, записаха първи минути през днешния ден - Александър Бучков и Илиан Антонов.
Двубоят се трансформира в същински празник за град Съединение, като на трибуните на градския стадион имаше към 6000 фенове. В идната фаза ЦСКА - София гостува на Септември, а осминафиналният конфликт е на 1 декември (четвъртък) от 12.00 часа.
За ЦСКА - София всички 7 футболисти осъществиха 11-метровия углавен удар и по този начин с общ резултат 8:7 Саша Илич и неговите ученици се класираха напред.

Гигант Съединение - ЦСКА 1:1 (7:8 след дузпи)

1:0 Георги Стайков (41)
1:1 Браян Морено (74)

При дузпите:
2:1 Иван Скерлев
2:2 Иван Турицов
3:2 Свилен Щерев
3:3 Джонатан Линдсет
4:3 Красимир Здравков
4:4 Юрген Матей
5:4 Костадин Христов
5:5 Маурисио Гарсес
6:5 Аурел Мусай
6:6 Браян Морено
7:6 Кристиян Николов
7:7 Марселино Кареасо
7:7 Янко Гюзлев - пропуща
7:8 Мено Кох
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР