ЦСКА се нуждаеше от 120 минути и дузпи, за да

...
ЦСКА се нуждаеше от 120 минути и дузпи, за да
Коментари Харесай

ЦСКА продължава в Европа след драматичен успех с дузпи над "Рига"

ЦСКА се нуждаеше от 120 минути и дузпи, с цел да се класира трагично за втория квалификационен кръг в Лига Европа. Изпълнения на наказателни удари взеха решение ориста на алените, които се оправиха с латвийския " Рига " с 5:3. Българският отбор загуби гостуването си на " Рига " с 0:1 и поради тъждество в общия резултат играха продължения и дузпи, само че се оказаха с по-здрави нерви.

Кристиян Малинов, Бодуров, Жеферсон, Едвин Джеси и Кирил Десподов бяха точни от 11-те метра, до момента в който Дарко Лемаич извърши пръв за " Рига " и стреля над вратата.

Подобно и на първия дуел в София, треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро избра стартов състав без характерен централен нападател. Този път обаче алените започнаха с Кирил Десподов, който беше оздравял от травма. Той беше на мястото на Рафаел Енрике, а офанзивата поведе Тиаго Родригес.

В началните минути " Рига " опита да реализира домашен напън, само че по този начин и не заплаши съществено Черниаускас. Латвийците разчитаха на центрирания и пробиви по фланга, само че нямахе огромен триумф.

ЦСКА опита да работи на контраофанзива, имайки гол преимущество от първата среща. Футболистите на Ел Маестро залагаха на извеждащи подавания към Кирил Десподов и два пъти младият нападател се освободи, само че не съумя да насочи в точния момент завършващ удар.

Малко преди почивката ЦСКА позволи гол, без действително да бъде заплашен през първите 45 минути. Куракинс центрира от корнер, а в наказателното поле Черномордийс се оказа непокрит и засече топката с глава. Вратарят на алените Черниаускас не се намеси безапелационно и разреши на топката да влезе в мрежата му.

През второто полувреме и двата тима действаха много по-грубо, като качеството на играта понижа, а за сметка на това зачестиха нарушаванията.

Футоболистите на Нестор Ел Маестро действаха преждевременно и след 70-ата минута играта им по-скоро беше безредна. Треньорът на ЦСКА опита да промени нещата с стартирането на Рафаел Енрике и Едвин Джеси.

Ситуацията за алените обаче стана още по-тежка, откакто четвърт час преди края на постоянното време Тиаго Родригес получи втори жълт картон. Той спря офанзива на " Рига " и беше изпъден.

Въпреки това в последната минута ЦСКА можеше да стигне до гол и да се класира напред, получавайки дузпа. Десподов завоюва 11-метров углавен удар, откакто отбраната на " Рига " го изпусна, а вратарят, който излезе да го пресрещне, извърши нарушаване.

Потърпевшият застана зад топката, само че ударът му в долния ляв ъгъл на Озолс беше избит от вратаря.

Двубоят влезе в продължения, в които обаче футболът беше малко. Въпреки че бяха с човек повече латвийците действаха доста премерено и не се впускаха в непотребни опасности.

След жестоко влизане пък травма получи Рафаел Енрике. Бразилецът, който влезе като запаса не съумя да продължи и на неговото място се появи новото попълнение Бикел. В началото на второто продължение той беше фаулиран в средата на терена, поради което Стефан Панич от " Рига " получи червен картон.

До края алените натиснаха, само че вратарят на " Рига " Роберт Озолс се оправи с два рискови удара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР