ЦСКА победи с2:1Пирин като гост в мач от 14-ия кръг

...
ЦСКА победи с2:1Пирин като гост в мач от 14-ия кръг
Коментари Харесай

ЦСКА победи Пирин в Благоевград

ЦСКА победи с 2:1 Пирин като посетител в мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Иван Тасев изведе домакините напред в продължението на първата част, аМатиас Фаетон (79) и Джонатан Линдсет (80) донесоха обрата за " алените ". " Орлетата " приключиха срещата в понижен състав, откакто Айуб Абу бе изпъден в 84-ата минута за втори жълт картон.

Така " алените " се възползваха по най-хубавия метод от домакинската издънка на лиера Локомотив Пловдив против Берое и съкратиха изоставането на две точки, а разликата с втория Черно море е единствено една, съобщи Gong.bg.

Секунди след началото на дуела, реферът Драгомир Драганов бе заставен да спре играта за минута, откакто почитателите на домакините хвърлиха ленти към терена и се наложи футболистите на двата тима да се включат в почистването. Малко след подновяването Аймен Суда изведе Юго Комано отляво и Махчутович го спря с цената на жълт картон. В 5-ата минута публично предизвестие получи Борис Тютюков от Пирин, откакто задържа с ръце пред наказателното поле Дюкенс Назон.

Гостите пропуснаха да открият резултата в12-ата минута след отлична контраофанзива. Марселино Кареасо лиши топката от Бенгюзов в средата на терена и сложи началото на бърз преход, който самият той приключи, само че ударът му бе блокиран от Андрей Йорданов. " Червените " продължиха да бъдат по-активни, само че " орлетата " се отбраняваха добре. Чак в 35-ата минута футболистите на ЦСКА матираха отбраната на противника посредством Дюкенс Назон, само че в последния миг Бенгюзов почисти топката и не разреши да се стигне до удар в опразнената врата.

Чудесен късмет пропиля Дюкенс Назон в 39-ата минута, откакто Амос Юга го изведе зад отбраната на Пирин. Таранът потегли от личната си половина, пробяга половината телев и се озова очи в очи с Максим Ковальов, само че не съумя да го преодолее. В 42-ата минута неточност на Хайнц прати топката в краката на Аймен Суда, който напредна и стреля мощно от 17 метра, само че Бусато мазета с една ръка.

В даденото от рефера продължение на първата част Пирин поведе. Капитанът Дюлгеров пресече пас на Юга в центъра на терена и продължи към Комано, който с едно допиране продължи към Иван Тасев. Крилото сподели самочувствие и с брилянтен диагонален шут по земя направи 1:0.

Аристократичната игра на тима на ЦСКА едвам не докара до втори гол във вратата на Бусато в 53-ата минута. Иван Тасев потегли зад центъра и като на смешка подмина двама играчи на противника, а фантастичният му пробив стигна чак до наказателното поле, само че центрирането му бе отклонено от Християн Петров в корнер.

Точно след час игра Ел Маестро направи две смени - Естрада и Хайнц отстъпиха местата си на Фаетон и Морено, който се завърна след дълго лекуване на травма. Две минути по-късно Фаетон шутира от двайсетина метра, само че Ковальов несъмнено улови.В 67-ата минута удар на Амос Юга от границата на наказателното поле излезе в навън, а две минути по-късно Линдсет отклони с глава право в ръцете на Ковальов.

Четвърт час преди края наставникът на ЦСКА прибегна до още две промени - Станислав Шопов и Данило Асприля влязоха вместо Марселино Кареасо и Дюкенс Назон. Свежестта от пейката на ЦСКА даде резултат в 79-ата минута, когато резервата Фаетон получи от Амос Юга в наказателното поле, финтира Семенив и с диагонален удар по земя изравни.

Само 60 секунди Фаетон проби отляво и върна по земя към " забравения " пред вратарското поле Джонатан Линдсет, за който бе детска игра да отклони топката в мрежата за цялостния поврат - 1:2.

В 84-ата минута Пирин остана с 10 души, откакто Абу получи втори жълт картон за нарушаване против Християн Петров. До края домакините нямаха и сили да стигнат най-малко до равнене, а ЦСКА умерено дочака последния съдийски сигнал.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР