ЦСКА победи Ботев Пловдив с 1:0 у дома в последния

...
ЦСКА победи Ботев Пловдив с 1:0 у дома в последния
Коментари Харесай

Горчива победа за ЦСКА над "Ботев" Пловдив

ЦСКА победи " Ботев " Пловдив с 1:0 вкъщи в последния кръг на Първа професионална футболна лига, само че все пак не съумя да завоюва шампионската купа. В същото време новите-стари първенци от " Лудогорец " се постановиха с 4:1 над " Черно море " и резервираха лидерската си позиция.

Така за 25-ти път в историята отборът, който играе на стадион " Българска войска ", приключва шампионата в подножието на върха.

Пред препълнените с очакващи успех почитатели тирибуни, " алените " хвърлиха всички сили в мача и не разочароваха с играта си. Това обаче не беше задоволително.

Снимка: Lap.bg

Гостите от " Ботев " в действителност започнаха много интензивно и с рискови офанзиви. Кардосо и Неделев пробваха да вкарат за " канарчетата ", само че несполучливо. " Червените " дадоха отговор с рискова офанзива на Тиаго, който обаче прати топката в навън.

През второто полувреме възпитаниците на треньора Добромир Митов и консултантите Люпко Петрович и Димитър Пенев, започнаха все по-настоятелно да поглеждат към вратата на гостите и се настаниха трайно в тяхното наказателно поле.

Снимка: Lap.bg

Гредите на два пъти избавиха " Ботев " от гол - през 76-ата и 77-ата минута след изстрели на Тиаго и Томаш. Вратарят Кайзер пък блокира шут на Пинто.

В последна сметка попадението за ЦСКА пристигна в 90-ата минута, а негов създател беше Жоржиньо.

До края на мача офанзивите на " алените " не спираха, само че до повече попадения не се стигна.

Снимка: Lap.bg

Така ЦСКА завоюва сребърните медали в шампионата и ще играе в квалификациите за втория по мощ европейски клубен шампионат - Лига Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР