ЦСКА обяви трансфера на най-скъпото попълнение в своята история -

...
ЦСКА обяви трансфера на най-скъпото попълнение в своята история -
Коментари Харесай

Фаетон - футболистът с важни голове в силно първенство

ЦСКА разгласи прехвърлянето на най-скъпото попълнение в своята история - Матиас Фаетон, който идва от Гренобъл за 2 милиона евро. По всичко наподобява, че " армейците " направиха трансферен удар. Футболистът е единствено на 23 години, може да играе с триумф и като централен нападател, и по двете крила, и зад тарана.

През предишния сезон има 37 мача за състезание в Лига 2 с 9 гола, 2 асистенции и единствено един жълт картон. Да вкараш 9 пъти за десетия в мощното състезание на втора дивизия на Франция е доста положително достижение. Фаетон има още 6 мача за Купата на Франция с 1 попадение, 2 асистенции и още веднъж едвам един жълт картон. Така общият му баланс за акцията е 43 мача, 10 гола, 4 асистенции и 2 жълти картона.

Прави усещане, че 7 от 9-те му гола за състезание са при гостувания на Гренобъл. Другите два са в един мач вкъщи. Той свети при триумфа за Купата с 4:1 над Апелативен съд Илзах Моденхайм, когато бележи един път и подава за два гола на свои съотборници.

Първото си попадение в шампионата осъществя при равенството на непознат терен против гранда Сент Етиен - 2:2. Следват два гола за триумфа с 3:0 против Шамоа Ниор, още веднъж при аудиенция на Гренобъл. Фаетон е прецизен и при успеха над някогашния му тим Гингам с 4:2, отново на непознат терен. Серията с голове на новия " аормеец " при визити на отбора му не стопира - нов гол за триумфа с 2:0 над Ним и едно попадение при загубата от Каен с 1:2. За да дойдат двата му домашен гола при 2:1 над Анеси. Матиас носи триумфа на Гренобъл и при гостуването на Лавал, откакто бележи за крайното 1:0.

ЦСКА притегли футболист, който занапред ще развива качествата си. За него се бори и швейцарският Йънг Бойс, само че " армейците " завоюваха наддаването за Фаетон, който е подготвен да " къса мрежи " с екипа на най-успелия български клуб.
 Фаетон: Щастлив съм, че към този момент съм част от най-големия клуб в България
Фаетон: Щастлив съм, че към този момент съм част от най-големия клуб в България

" Нямам самообладание да се срещна с моите нови съотборници и с почитателите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР