ЦСКА не успя да победи Зоря в първия мач от

...
ЦСКА не успя да победи Зоря в първия мач от
Коментари Харесай

По старите, новите и неписаните правила - дузпа няма!

ЦСКА не съумя да победи Зоря в първия мач от третия прелиминарен кръг на Лига Европа. " Червените " поведоха с 1:0 на стадион " Васил Левски " с дежурния гол на Евандро, само че украинците изравниха в края на първото полувреме. От дузпа. В действителното време на обстановката ми се стори противоречива, дискусионна. След десетки гледания на повторения ми се коства, че съдията от Швейцария Сандро Шерер не трябваше да я отсъжда.

" Чиста дузпа! ", викнаха в един глас някои експерти и други " доброжелатели " на ЦСКА. И заговориха за " новите правила " на най-великата игра. Какви тъкмо са те - не обясниха или го направиха с половин уста. Щом повода била в " новите правила ", значи и те знаят добре, че няма дузпа по старите правила. Но да забележим " новите ". По-скоро " новото "...

То касае само играта с ръка в нахлуване. Международният футболен ръб (IFAB) внесе разяснения за играта с ръка на годишната си генерална среща в Абърдийн, Шотландия. IFAB, който е виновен за разпоредбите във футбола, отстрани понятието " неумишлена игра с ръка " при отбелязване на гол или основаване на обстановка, водеща до подобен.
 Дузпа или не? Преценете сами!
Дузпа или не? Преценете сами!

Топката е под мишницата на Албентоса

" Попадение, маркирано след допиране на топката до ръката на футболиста, или след обстановка, при която атакуващият футболист е играл с ръка, даже и инцидентно, към този момент няма да бъде зачитано и ще бъде отсъждано нарушаване ", обясниха от Борда.

До момента в такива обстановки основните съдии имаха правото на преценка, дали играта с ръка е умишлена или неволна, съгласно което не затичаха или пък признаваха головете.

Какво се случи в края на първото полувреме на мача ЦСКА - Зоря? Раул Албентоса, централен бранител с над 100 мача в Ла Лига. Повтарям - централен бранител, не нападател. Пазил Лионел Меси и Кристиано Роналдо, се хвърли на шпагат да брани " армейската " врата. Неестествена позиция на ръката му нямаше. Испанецът към този момент беше в шпагат и по никакъв метод не можеше да промени позицията на своята ръка. Тя пък беше в естествено състояние сега на контакта с топката. Топката първо го удря в гърдите, леко отскочи и попадна под мишницата му. След това продължи по рамото и ръката. Да повторим още веднъж и още веднъж - ръката му е в изцяло естествено състояние и няма ход към топката. Албентоса даже се опита да избегне контакта с коженото кълбо, само че нямаше по какъв начин да стане, даже да практикува йога от дете.

Да повторим ли още веднъж? При рухването ръката му бе обратно - това е естественото състояние при шпагат. Тя не може да бъде на друго място. Контакт на топката с ръката имаше, само че това стана след отбиването й от тялото.
 Петрович: Дузпа нямаше, очевидно не ни желаят в Европа, Бодуров прави проблеми в тима
Петрович: Дузпа нямаше, очевидно не ни желаят в Европа, Бодуров прави проблеми в тима

" Николай търси виновността в другите "

По старите и новите правила - дузпа няма! Няма и по неписаните. А те гласят, че неведнъж футболните рефери дават 10% от себе си за домакините. Така беше и по време на мача Осиек - ЦСКА в Хърватия. Сигурен съм, че никой от " армейците " не е желал сходно нещо. Трябваше просто да се свири " 50 на 50 ", както гласи клишето. Не беше по този начин. Швейцарецът Шерер се разтопи като швейцарски шоколад по гостите от Зоря. Превърна ги в свещена крава за себе си на стадион " Васил Левски ", за наслада и на доста българи, знаем най-много на кои. Прав е Люпко Петрович, който сподели след мача по какъв начин за ЦСКА важат новите правила, а за Зоря няма правила. Фаул след фаул, кой от кой по-груб, само че единствено два жълти картона за украинците. Повече за ЦСКА, в случай, че нарушаванията са 25 за Зоря и 14 за " алените ".
 Снимка 437928
Източник:

31-годишният Сандро Шерер свирна дузпата, след което се прибра в тунела с изплашен взор, под щитовете на служителите на реда и бурните възгласи " Мафия! ". Те ще отекнат при отразяването на мача в цяла Европа. Но какво от това? Помним каква смешка си направиха с ЦСКА съдиите от мача с Копенхаген в София. Сега нещата се повтарят.

Г-н Шерер, учителят, да се научи на морал. Да забележим има ли зорко око и съдийският наблюдаващ в тази мач. Албанецът със звучно име Сокол. Сокол Яречи ще даде оценка на дузпата, противоречивите обстановки и представянето на реферите. Дано е справедлива...
 Снимка 437901
Източник:

ЦСКА не игра неприятен футбол против Зоря пред хилядите си почитатели, които за следващ път преподаваха от трибуните. ЦСКА има огромен треньор, който в действителност е коз номер едно за тима. Който има престижа и твърдата ръка да извади от групата за толкоз значим мач даже капитана на отбора - Николай Бодуров. Защитникът все търсил виновността в другите и създавал проблеми. Щом е по този начин - ще си носи следствията. В ЦСКА свещени крави няма. Само за швейцарския рефер имаше. На " Армията " стягат дисциплината и по този начин би трябвало да бъде. Да извърнат внимание и на чужденците. В частност на Тони Уот. Който в навечерието на мача се появи на клип в обществените мрежи. Кълчеше се на някакъв стълб, а на напред във времето се смееше Албентоса. Клип, който направи последните дни светли за доста " доброжелатели " и левскари. Клип, провокирал неописуема " синя " еуфория. Явно го употребяват като хапче против кипърски кошмари. Докато се подиграват на един от най-хубавите футболисти у нас Тодор Неделев, че не знае немски. Бил нерешителен и без упоритости, тъй като не желае на " Герена ". Страхотна логичност! Там 10 години е връх, топ, цялостно с всички разновидности на купите и купите. Тошко немски може и да научи, само че в Левски надали ще му се получи...

" Новите правила " са най-много за тях. Нека да има дузпа за Зоря. Но и да не продължи напред ЦСКА, " алените " ще си тръгнат от Европа с високо вдигнати глави. За разлика от други.
 ЦСКА и Зоря (Луханск) не се победиха - 1:1
ЦСКА не победи Зоря в София, рефер скапе празника на " алените " и хилядите почитатели

Спорна дузпа и крясъци " мафия " на " Васил Левски "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР