ЦСКА излиза срещу Осиек идния четвъртък в мач от третия

...
ЦСКА излиза срещу Осиек идния четвъртък в мач от третия
Коментари Харесай

ЦСКА с положителен баланс срещу отборите от бивша Югославия

ЦСКА излиза против Осиек идния четвъртък в мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. След информация на ТОПСПОРТ в историческото съревнование сред 31-кратния първенец на България и тимове от школата на някогашна Югославия, откриваме преимущество в интерес на " алените ".

Още в първото издание на КЕШ през 1956 ЦСКА гостува в Белград на гранда Цървена зведа. Навън " армейците " губят с 1:3, а триумфа с 2:1 на реванша не е задоволителен.

През 1962 година столичният гранд още веднъж пътува до столицата на Сърбия. Този път излиза против другия локален гранд - Партизан. Гостуването е извоювано с гръмкото 4:1, а в София ЦСКА печели с 2:1.
 ЦСКА е заловен в крачка от Осиек, само че по този начин беше и преди две години
ЦСКА е заловен в крачка от Осиек, само че по този начин беше и преди две години

Когато дойдат огромните имена в Европа, " алените " превключват на различен режим и надскачат себе си

След дълга пауза в съперничеството (2006 година) сред " алените " и югославските школи идват срещите с Хайдук (Кула). В Борисовата градина срещата приключва 0:0, а на реванша още веднъж двата отбора не си означават.

В продълженията сърбите шокират с попадение и са на път да изхвърлят ЦСКА от Купата на УЕФА. Инфарктен свършек с гол на Александър Тунчев безусловно в последните секунди обаче избавя " армейците " от позор.

Така стигаме до 2012 година, когато в след 0:0 и 1:1 в София словенският Мура отстрани 31-кратния първенец на България. Това обаче напълно не е лишено от логичност, тъй като ЦСКА събира група от едвам 14 футболисти. По това време финансовото положение на клуба е трагично и издънката е провокирана неточност.
 Лазаретът на ЦСКА стартира да се изпразва
Лазаретът на ЦСКА стартира да се изпразва

Бисмарк към този момент тренира пълноценно, контузията на Кайседо не е сериозна

Преди две години черногорският Титоград беше разрушен от " армейците " с 4:0 в София, а реваншът не предложи нищо забавно - 0:0.

Последната среща на ЦСКА с тим от някогашна Югославия е точно против Осиек. Двата конфликта приключиха с минимални победи по 1:0, а софийският гранд се измъкна след рулетката на дузпите.

Общ баланс:

ЦСКА отстрани четири пъти, отпада два пъти.

Победите са 5, равенставата са 5, загубите - 2, при голова разлика 16:9.
 ЦСКА без повсеместен футболист в първия мач с Осиек
ЦСКА без повсеместен футболист в първия мач с Осиек

Тибо Вион продължава да лекува травма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР