ЦСКА инкасира катастрофална загуба с 1:5 срещу Рома на Стадио

...
ЦСКА инкасира катастрофална загуба с 1:5 срещу Рома на Стадио
Коментари Харесай

ЦСКА отнесе петица от Рома на Олимпико

ЦСКА инкасира пагубна загуба с 1:5 против Рома на Стадио Олимпико в първия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. " Червените " първи вкараха, само че бързо бяха приземени от домакините, които дадоха отговор с пет попадения във вратата на Густаво Бусато. Успехът на " вълците " можеше и да по-изразителен. Десет минути преди края на постоянното време Яник Вилдсхуд беше изпъден и " армейците " доиграха дуела с 10 души.

Стойчо Младенов заложи на Калоян Кръстев в нахлуване. Привлеченият от Славия футболист смени санкции Жорди Кайседо. В средата на терена започнаха Мухар и Лам вместо контузените Амос Юга и Жеферсон. Място до Юрген Матей в центъра на защитата пък получи Пламен Гълъбов.

ЦСКА шокира домакините в 10-ата минута, когато Вилдсхуд проби отляво и потърси собствен съотборник в наказателното поле на домакините. Топката стигна до Греъм Кери, който се оправи с трима бранители на " вълците " и не остави късмет на Руй Патрисио.

Рома изравни в 25-ата минута след неповторимо осъществяване на Лоренцо Пелегрини, който трансферира вратаря на ЦСКА.

Тимът на Жозе Моуриньо стигна до цялостен поврат в 38-ата минута. Елдор Шомуродов лиши топката от Брадли Мазику и подаде към Стефан Ел Шаарауи, който с удар от границата на наказателното поле вкара топката в десния ъгъл на вратата на Густаво Бусато.

В 43-ата стражът на ЦСКА Густаво Бусато предотврати трети гол във вратата си. Шомуродов беше изведен очи в очи с вратаря, който обаче доста бързо съкрати дистанцията и съумя да избави. " Червените " дадоха отговор с шут на Мухар в 45-ата минута. Топката рикошира в крайник на защитник и профуча рисково близо около лявата греда.

Отново Мухар се опита да изненада вратаря на Рома в 56-ата минута, само че без триумф. Ударът му беше уловен с лекост от Руй Патрисио. Четири по-късно Греъм Кери центрира в наказателното поле, само че тям никой от съотборниците му не съумя да играе с топката.

Рома вкара трети гол в 62-ата минута. Разписа се още веднъж Лоренцо Пелегрини. Стефан Ел Шаарауи подаде към Рикардо Калафиори, който преодоля Мухар, влезе в наказателното поле на ЦСКА и подаде към капитана на " вълците ", който отклони топката във вратата на Густаво Бусато.

Четвърт час преди края Мухар видя добре включването на Йоан Баи, който влезе в наказателното поле и стреля, само че над напречната греда. ЦСКА остана с човек по-малко в 80-ата минута. Яник Вилдсхут бе изпъден за втори жълт картон. Крис Смолинг бе оставен непокрит и стреля, само че топката срещна левия дирек на вратата на Бусато. Топката попадна в Джанлука Манчини, който вкара в опразнената врата.
Секунди по-късно Шомуродов направи сериозен пропуск, стреляйки в дясната греда. За сметка на това Тами Ейбрахам вкара за 5:1 в 84-ата минута. С това се изчерпа и всичко по-интересно в този мач.

РОМА - ЦСКА 5:1

0:1 Греъм Кери (4)
1:1 Лоренцо Пелегрини (25)
2:1 Стефан Ел Шаарауи (38)
3:1 Лоренцо Пелегрини (62)
4:1 Джанлука Манчини (82)
5:1 Тами Ейбрахам (84)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

РОМА: 1. Руй Патрисио, 2. Карсдорп, 6. Смолинг, 23. Манчини, 13. Калафиори, 8 Вилар, 42. Диавара, 7. Пелегрини, 11. Карлес Перес, 92. Ел Шаарауи, 14. Шомуродов

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 28. Гълъбов, 18. Мазику, 24. Мухар, 29. Лам, 10. Йомов, 30. Вилдсхуд, 8. Кери, 14. Кръстев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР