ЦСКА и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в отложен мач

...
ЦСКА и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в отложен мач
Коментари Харесай

ЦСКА и Локо завършиха наравно

ЦСКА и Локомотив (София) приключиха наедно 1:1 в отсрочен мач от четвъртия кръг на Първа лига, игран на Националния стадион „Васил Левски“.

През първата част Славчев даде задатък за домакините с гол в 15-ата минута, а единствено 5 минути по-късно Георги Йомов се разписа за 1:1.

Двата отбора излязоха на терена с фланелки в поддръжка на младия футболист от Академия ЦСКА Стивън Бориславов, който се нуждае от средства за своето лекуване. Веднага по-късно бе почетена и паметта на именития български футболист Трифон Иванов, който преди тъкмо 6 години ни напусна вечно.

Срещата стартира чудесно за домакините, които още в 15-ата минута откриха резултата с попадение на Симеон Славчев, който се възползва от недоразумение в алената защита и с прехвърлящ изстрел се разписа за 1:0. „Армейците“ реагираха незабавно и в 18-ата минута, Георги Йомов насочи мощен шут, който мина над напречната греда.

В 20-ата минута обаче амнистия нямаше и ЦСКА изравни резултата с идентично попадение като това, което позволи преди малко. Амос Юга насочи доста хубаво подаване от централната зона на терена и изведе Йомов зад тила на бранителите, а крилото се разписа с превъзходен прехвърлящ удар над Любенов, възстановявайки равенството 1:1. „Червените“, играещи в бели екипи в този мач продължиха да нападат и в 36-ата минута Иван Турицов преодоля Пинсон и откри Йомов, който стреля с левия крайник, само че стражът на „железничарите“ улови кълбото. Осем минути по-късно Жеферсон насочи фалцов шут от границата на огромния пеналт, само че около дясната греда. До края на първата част нямаше други рискови обстановки и двата състава се отдръпнаха на отмора при тъждество 1:1.

През второто полувреме ЦСКА още веднъж бе тимът, който владееше повече топката и непримиримо търсеше успеха. В 52-ата минута Жорди Кайседо дриблира през центъра на терена и изведе в кулоар Йомов отдясно. Последва мощен удар на фланговия футболист от близка отдалеченост, а Любенов мазета в корнер. В 64-ата минута още веднъж еквадорският голмайстор на „червените“ обстрелва отдалеко вратата на Локомотив, само че и този път вратарят бе на мястото си и избави. Веднага по-късно старши треньорът Стойчо Младенов направи и първите си две смени като пусна в игра Мено Кох и Бисмарк Чарлс, които замениха Амос Юга и Греъм Кери. Последва флангова офанзива за домакините и остро центриране отляво към Славчев, който стреля с глава от дребния пеналт, само че бразилският пазач на ЦСКА показва страховит инстикт и мазета топката, която се отклони в десния непряк дирек и попадна в обятията на Бусато. Десетина минути преди края в игра се появи и новото попълнение Маурисио Гарсес, който размени Яник Вилдсхут. „Армейците“ продължиха да търсят път към вратата на „столичните железничари“ и в 84-ата минута Турицов центрира в наказателното поле към Жорди Кайседо, който се строполи на тревата след прикосновение с неприятелски състезател, само че основният съдия остана безгласен. Веднага по-късно Бисмарк Чарлс направи прекрасен пробив по лявото крило и бе фаулиран от Селсо, който получи изцяло подобаващ втори жълт и надлежно червен картон. Последва центриране на Лам в наказателното поле и изстрел на Юрген Матай с глава, само че вратарят на домакините още веднъж избави. В добавеното време Бисмарк Чарлс се озова самичък против Любенов, само че не съумя добре да нацели кълбото и то стана лесна плячка за противниковия вратар. По този метод ЦСКА и Локомотив (София) не се победиха и приключиха наедно 1:1.

Следващата неделя (20 февруари) отборът гостува на Славия в дуел от 20-ия кръг на Първа лига. Срещата ще се играе на стадион „Славия“ в столичния квартал „Овча купел“ и е с начален час 17:45 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР