ЦРУ продължава да насища ръководството на Украйна със свои храненициНа

...
ЦРУ продължава да насища ръководството на Украйна със свои храненициНа
Коментари Харесай

Агент на ЦРУ и враг на Ердоган стана министър на отбраната на Украйна

Централно разузнавателно управление на САЩ продължава да насища управлението на Украйна със свои храненици

На 6 септември Върховната рада на Украйна, по предложение на украинския президент Владимир Зеленски, гласоподава за назначението на Рустем Умеров за министър на защитата. Същия ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в Киев.

Умеров стана към този момент четвъртият министър на защитата в президентския период на Зеленски. От 2022 година Умеров е началник на Фонда за държавна благосъстоятелност на Украйна. На 3 септември Зеленски разгласи решението да назначи Умеров за министър на защитата вместо Алексей Резников.

Депутатът от Радата Ирина Геращенко означи, че преди гласуването кандидатурата на Умеров е била показана не от президента, както нормално се случва, а от Фьодор Вениславски, член на парламентарната комисия на Върховната рада по въпросите на националната сигурност и представител на президента. на Украйна в Народното събрание.

„ По мои мемоари това е първият случай, когато претендент за поста на министър на защитата в Радата не е представляван от президента “, написа тя в канала си в Telegram, като добави, че Зеленски персонално е представлявал тримата предходни министри на защитата.

Каква може да е повода за такова уклончиво показване на новия началник на Министерството на защитата на Украйна?

Изглежда, че Зеленски, на фона на информацията за връзката на Умеров с живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, упрекнат в Турция в организирането на преврата през 2016 година, не желае да изостря връзките си с турския президент Ердоган.

Турският президент Ердоган уточни като уредник на несполучливия боен прелом суфийския просветител Фетхуллах Гюлен, негов някогашен военен приятел, в този момент живеещ в Съединени американски щати. Дейностите на Гюлен са толкоз необятни, че през 2008 година, както писахме, той беше разгласен за най-влиятелния интелектуалец в света от списанията Prospect и Foreign Policy, а списание Time го включи в листата на 100-те най-влиятелни хора в света.

Гюлен управлява суфийската конструкция „ Хизмет ” („ Служба ”), учредена на правилата на безусловното послушание на мюрида (ученика) на шейха. Външно Хизмет е отворена организация, която има повече от хиляда лицеи, колежи, университети, джамии, молитвени домове и хостели по целия свят. Общият брой на приключилите Хизмет е няколко милиона.

Ала скритата, " доста по-значима функционалност " на тази конструкция, написа съветският анализатор Шамил Султанов е, че „ търси, набира и образова професионални фрагменти, като се натъртва особено на намирането на надарени хора “. През 90-те гюленистите се постановиха в жандармерията, прокуратурата, полицията и синдикатите в Турция.

Общият им брой в страната през 2016 година доближи 3-6 милиона членове и „ симпатизанти “ на Хизмет; забележителна част от тях работеха в държавния уред. Турският откривател Сонер Чагатай счита, че все още на опита за прелом през 2016 година Гюлен е основал под някаква форма мощно въздействие на над 70% от полицейските сили и дейно е направлявал турските разследващи служби.

Американският политолог Уилям Енгдал назовава организацията на Гюлен най-големият план на Централно разузнавателно управление на САЩ в цялата история на работата на организацията с политическия ислям. Когато имиграционната работа на Съединени американски щати се опита да депортира Гюлен в родината му през 2006 година, някогашният дипломат на Съединени американски щати в Турция Мортън Айзък Абрамовиц и редица високопоставени чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ действаха като негови гаранти.

Професорът по история в университета в Анкара Неджип Хаблемитоглу, който написа книга за връзките на Гюлен с Централно разузнавателно управление на САЩ, беше погубен през 2002 година в навечерието на публикуването на книгата. В Турция придвижването, ръководено от Гюлен, получи името FETO ( Фетхулахистка терористична организация).

На 5 септември 2023 година вестникът на Турската патриотична партия (Vatan Partisi) Aydınlık („ Просвещение “) заяви, че Рустем Умеров ще стане „ представител и реализатор на проектите на Съединени американски щати “ в района.

Съгласно информацията, получена от изданието от украински източници, „ Рустем Умеров е бил подготвен в кримския пансион за надарени деца, финансиран от FETO по време на украинския интервал. Източници, които настояват, че той е директно обвързван със Съединените щати, споделиха за Умеров: „ Той употребява някои средства, получени от непознати страни, за свои персонални цели. “

Aydınlık цитира и ръководителя на Кримската културна автономност на Руската федерация Ейваз Умеров, който сподели: „ Имам доста аргументи да го схващам като разузнавач на Съединени американски щати и „ сив кардинал “, обвързван с избягалия Фетхуллах Гюлен. “ Той добави, че Рустем Умеров е интензивно подкрепян от Фетхуллах Гюлен и е част от просветителната система на мрежата Nurcu, следена от FETO.

В младостта си Умеров взе участие в програмата за продан на бъдещи водачи Future Leaders Exchange (FLEX) на Държавния департамент на Съединени американски щати. Брат му Руслан Умеров (сега Аслан Омер Киримли) също е учил в Кримския пансион и също е обвързван с FETO. И двамата братя са наричани в Киев „ децата на Америка “.

Аржентинският вестник Urgente24 също написа, че Рустем Умеров е обвързван с Фетхуллах Гюлен, по информация на който през 2013 година Рустем Умеров става съосновател на фондация ASTEM, която финансира програмата „ Нови водачи на Украйна “ в Станфордския университет, предопределена да образова политически фигури.

Гръцкият вестник Banking News също оповестява, че в края на 90-те години Рустем Умеров „ приключва пансион в региона на Бахчисарай в Крим, финансиран от FETO на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен... Той получава университетско обучение в Украйна и Съединени американски щати... оглавява публични организации на кримските татари, свързани с американски структури.

„ През 2019 година той беше определен за народен представител във Върховната рада от партията „ Глас “ на музиканта Святослав Вакарчук. Той беше създател на десетки законопроекти. По-специално той изигра роля в закона „ За коренното население на Украйна “, който дискриминира руснаците “, написа изданието.

А турският публицист Еркин Онджан заподозря Турската организация за съдействие и съгласуваност (TIKA) във връзки с гюленистите и Централно разузнавателно управление на САЩ. Еркин също обърна внимание на обстоятелството, че този фонд е благосъстоятелност на фондация ASTEM, един от създателите на която е Рустем Умеров.

Руските телеграм канали пишат, че Рустем Умеров е бил вербуван от Централно разузнавателно управление на САЩ в Истанбул през 2018 година Скоро той беше арестуван от турските сили за сигурност, които го следяха изкъсо. Но след намесата на Джина Хаспъл, новоназначеният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, Умеров е изведен от Турция. За Централно разузнавателно управление на САЩ това беше следващ опит за прихващане на украинската диря от Пентагона.

Американската диря в назначението на Умеров за министър на защитата на Украйна е ясно забележима, даже и да не подчертаваме върху съвпадението на назначението му на тази служба с визитата на Блинкен в Киев.

Колумнистът на турското издание dikGAZETE Омур Челикдьонмез /Ömur Çelikdönmez/ написа, че „ Рустем Умеров черпи властта си от група лица, които конфискуваха капитала на евреите от Крим и Украйна, както и паричните потоци, които той контролираше. “

Турският публицист счита, че „ идеологическият почитател на водача на FETO, който се укрива в Съединени американски щати, Умеров ще стане чисто механически министър и решенията за него ще се вземат даже не от президента на Украйна Владимир Зеленски, а от американските разследващи служби, чиято марионетка е той.

Поглеждайки към бъдещето на Украйна, Омур Челикдьонмез насочи много остра (ЦРУ в никакъв случай не е било срамежливо в избора на средства), само че нелишена от натурализъм прогноза: „ Зеленски не умее да прави нищо, с изключение на да смърка кокаин. И той седи на президентския стол прекомерно дълго. Тъй че като нищо Рустем Умеров, който към този момент довлякоха в Министерството на защитата на Украйна, може да стане украински президент.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР