Цолов е твърдял, че представлява фирма за софтуер, която е

...
Цолов е твърдял, че представлява фирма за софтуер, която е
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на ”българския вълк от Уолстрийт” за измами за 800 000 лв.

Цолов е твърдял, че съставлява компания за програмен продукт, която е дъщерна на по-голяма компания. Уверявал, че може да извърши услуга, против която получавал контрактуваното заплащане. Дейност обаче по този начин и не била осъществявана.

Цолов има възбрана да напуща страната.

От Търговския указател излиза наяве, че обвиненият е основал компания " Алтегис " ЕООД през 2014 година с капитал от 100 лева, само че го е представял за дъщерна компания на известна компания, занимаваща се с дизайн, основаване на осведомителни обществени мрежи, графичен дизайн и други.

По информация на bTV става дума за сдружението " Сентека ", където отивали част от парите. Чрез " Алгетис " Цолов сключвал контракти с разнообразни компании, като предложил най-вече поддръжка на уеб сайтове или основаване на такива. Издавал и фактури, само че не изпълнявал услугата, за която му е заплащано. Предполагаемата машинация е работила от 2019 до 2022 година Адвокатът му апелира.

Цолов е именуван българския " Вълк от Уолстрийт ", откакто през 2003 година е нает от " Леман Брадърс ", по-късно бил поканен и от " Креди суис ", а по-късно и от " Морган
" На " Уолстрийт " можеш да напуснеш когато и да е, само че може и да те уволнят когато и да е. Няма едномесечно предупреждение, тръгваш си в същия ден. Дават ти два кашона да си изнесеш движимостите и си отиваш мигновено. Целта е да нямаш достъп до данните, с цел да няма злоупотреби ", споделя Цолов пред NOVA през 2015 година

В началото на рецесията през 2008 година е задържан в Съединени американски щати поради следствие за злоупотреби, след 24 часа е пуснат под домакински арест, само че бяга в Испания. " Това беше една от най-големите ми неточности. Инстинктът ми за самозапазване надви над разсъдъка. Тогава беше рецесията и се търсеха изкупителни жертви. Говореше се за 30-40 години затвор ", спомня си Юлиян Цолов.

В Марбея, Испания, е задържан и наказан на 4 години затвор. " Ако не бях свалил гривната за следене и не бях избягал, щях да имам условна или минимална присъда. Това посочи и съдията ", споделя още Цолов.

От 2013 година е в България, а от този момент е женен и за Мис България 2006 Славена Вътева, с която имат две дъщери.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР