Циреите често са причинени от бактериална инфекция в космените фоликули.

...
Циреите често са причинени от бактериална инфекция в космените фоликули.
Коментари Харесай

9 домашни средства за лечение на циреи, които ще ви помогнат много

Циреите постоянно са породени от бактериална зараза в космените фоликули. Запушването на порите благоприятства развиването на бактерии, което от своя страна води до червени подутини по кожата. Циреят е последван от мощна болежка и сърбеж, което постоянно води до повдигане на температура. Основните аргументи за казуса включват намален имунитет, неправилна хигиена, несъразмерна консумация на алкохол, диабет и други. Вижте следните ефикасни домашни средства за лекуване на циреи.
1. Топъл компрес – той оказва помощ за усмиряване на болката и подуването; усилва притока на кръв, което води до по-бързо възобновяване.
2. Тетра (смрадлика) – тази билка има мощно антибактериално деяние, което стопира инфекциите. За да се възползвате от антисептичните й свойства, намачкайте листа от билката и непосредствено покривайте с тях засегнатите сектори 3-4 пъти дневно. Може също по този начин да си сварите чай от нея, с който да вършиме компреси върху циреите.

3. Куркума – работи ефикасно против болки, инфектиране и отичане. Направете еднородна паста от куркума на прахуляк и вода, нанесете я върху кожата и покрийте с превръзка. Сменяйте компреса с нов на всеки 2-3 часа.
4. Чесново масло – неповторимата дарба на чесъна да унищожава бактериите ще ви помогне по най-бързия метод да се справите с инфекцията. Просто мажете циреите с масло от чесън по 3-4 пъти дневно.
5. Сок от лук – изцедете свеж сок от лук и мажете с него засегнатата област от кожата по няколко пъти дневно. Природният антибиотик ще свърши останалата работа.
6. Джинджифил на прахуляк – направете този мощен дезинфекционен артикул на паста дружно с малко вода. Нанасяйте я върху циреите по 4-5 пъти дневно.

7. Сминдух – семената на сминдуха имат потвърдени антибактериални свойства и постоянно се ползват за бързо зарастване на рани. Накиснете ги за няколко часа във вода, след което ги намачкайте до приемане на еднородна паста. Нанасяйте я върху кожата по 3-4 пъти дневно.
8. Масло от лавандула – смесете няколко капки етерично масло от лавандула с малко вода и благодарение на памуче промивайте циреите с готовата примес.
9. Масло от чаено дърво – то ще ви помогне доста бързо да се справите с циреите, с помощта на способността му незабавно да стопира бактериални и гъбични инфекции. Просто намажете засегнатите области с няколко капки от маслото.
Инфо: framar.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР