Цинкът е минерал, който играе съществена роля в множество биологични

...
Цинкът е минерал, който играе съществена роля в множество биологични
Коментари Харесай

Внимавайте с цинка – ето кога може да стане опасен

Цинкът е минерал, който играе основна роля в голям брой биологични процеси в нашето тяло, в това число и в тези, свързани с инсулина и въглехидратния метаболизъм. Той има функционалността да предотвратява атерогенезата (образуването на плака по стените на кръвоносните съдове).

Въпреки че резултатите от недостига на цинк са известни от доста години, едвам неотдавна стартира да се обръща внимание на евентуалните резултати от злоупотребата с цинковите добавки.
Тази добавка понижава риска от тежко протичане на грип с съвсем 90%
Сезонът на настинките и грипа е в разгара си. Има няколко разнообразни начини да намалите риска от заразяване с грипния вирус, вариращ...
Прочети повече
Цинкова токсичност може да възникне при всекидневен перорален банкет на повече от 200 mg цинк. Това положение може да бъде остро или хронично.

Дългосрочният банкет на цинк в диапазона от 50 до 150 mg дневно може да докара до понижена всмукване на желязо, микроцитоза на еритроцитите, неутропения и понижена имунна функционалност.

Излишъкът от цинк е допустимо да повлияе и на сърдечната функционалност, което може да аргументи сърдечна непълнота.

„ Приемът на високи дози цинк за нескончаем интервал от време, може да предизвика хронична цинкова токсичност, което от своя страна е допустимо да докара до следващо ниско равнище на липопротеините с висока компактност (HDL) или на „ положителния “ холестерол “, предизвестяват специалисти от клиниката Mayo.
Тези признаци издават недостиг на цинк
Цинкът е жизненоважно хранително вещество, което укрепва имунната система, предизвиква заздравяването на рани и подкрепя верния пораства...
Прочети повече
Проучване, извършено под тяхно управление, в допълнение проучва токсичните резултати от цинка. Според резултатите от него, този минерал се смята за релативно нетоксичен, изключително когато се приема перорално. Въпреки това, признаците на токсичност се появят при банкет на извънредно високи дози на цинк.

Не забравяйте, че преди приложимост на добавки е нужна консултация с доктор.

Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да бъде сурогат на консултацията с доктор, както и на лекуването, назначено от него!

 

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР