ЦИК забрани гласуването с машини. Това се основава само на

...
ЦИК забрани гласуването с машини. Това се основава само на
Коментари Харесай

„Заради манипулативния доклад“: Кабинетът иска оставката на зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев

„ ЦИК забрани гласуването с машини. Това се основава единствено на един отчет на ДАНС, в който наблюдения, които са направени в следена среда, са интерпретирани манипулативно. Тези внушения нямат никакви учредения. “

Това съобщи на ексклузивен брифинг министър-председателят Николай Денков. Той разгласи, че Министерският съвет ще гласоподава незабавно оставката на зам-председателя на ДАНС Деньо Денев, чийто автограф стои под „ показания манипулативен отчет “.

На последните локални избори имаше 600 000 недействителни бюлетини, по тази причина бяха въведени машините. Можем единствено да гадаем какъв брой от актуалните кметове са определени с тези невалидни бюлетини “, уточни министър-председателят.

По неговите думи крайният период за узаконяването на машините отстрана на Министерството на електронното ръководство е през днешния ден в 17:00 часа.

„ Снощи надалеч преди приключването на крайния ЦИК разгласи, че не разрешават машинния избор поради внушения “, съобщи Денков.

Според министър-председателя събитията от през вчерашния ден и през днешния ден ще влязат в учебниците като „ типичен образец за интензивно мероприятие “.
Всичко е направено в последния миг, с цел да няма реакция от другите институции, с цел да не може Върховен административен съд да гледа решението. След години това ще се преглежда в учебниците по история като опит за разстройване на изборния развой, като типичен образец за интензивно мероприятие.
Николай Денков, министър-председател

Премиерът разяснява, че държавното управление няма да разгласява отчета на ДАНС, тъй като това би означавало да популяризира операции .

По думите на Денков няма мотив за подозрение в машините , тъй като те играят ролята на принтер .

„ Достатъчно е да видите какво е отпечатано на бюлетината, с цел да се уверите, че вотът е регистриран правилно “, акцентира Денков.

„ Данните за записи и фотоси са част от информацията, която се събира, с цел да се удостоверят машините “, разяснява министър председателят.

Според него ЦИК има всички главния да преразгледа вчерашното си решение и да възвърне машинното гласоподаване. 

Денков прикани жителите да излязат и да гласоподават в неделя, без значение по какъв метод.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР