ЦИК все още не знае колко ще струва препрограмирането на

...
ЦИК все още не знае колко ще струва препрограмирането на
Коментари Харесай

ЦИК още не знае колко струва препрограмирането на машините за местните избори

ЦИК към момента не знае какъв брой ще коства препрограмирането на софтуера на машините, с цел да може на тях да се гласоподава на локалните избори. Това стана ясно по време на първия постоянен брифинг на ЦИК преди изборите на 29 октомври.

Софтуерът би трябвало да бъде надграден, защото когато е купуван, не бе планувано гласоподаване с машини на локални избори. Това не значи, че гласоподаване с машини няма да има на идните избори. В момента сме в преписка със основателя на софтуера, имахме и среща. Изпратили сме нашите механически условия, предвид на това, че в множеството секции ще се гласоподава с три бюлетини, изясни зам.-шефката на ЦИК Росица Матева. От там са им обяснили, ще отговори ще им дават до 10 дни. Още не е ясно и какъв брой ще коства.

Преценка на ЦИК е да реши по какъв начин ще работи, откакто получи отговора на компанията, добави тя.

До момента са назначени към 160 общински изборни комисии от общо 265. 84 ще бъдат назначени служебно, защото партиите не са се разбрали между тях за състава им. Те ще стартират работа на 9 септември и една от първите им задания ще е да одобряват решения за броя на членовете на общинските препоръки.

Подготовката за изборите върви умерено, увери председателката на ЦИК Камелия Нейкова.

ЦИК досега е приела голям брой от своите решения, с цел да може участниците в изборите да знаят какво би трябвало да подхващат. Сред тях са условията за уседналост, както и за регистрацията за изборите. Тя стартира в понеделник.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР