ЦИК се готви да отстрани Демократична България от участие в

...
ЦИК се готви да отстрани Демократична България от участие в
Коментари Харесай

Демократична България: ЦИК се готви да ни отстрани от вота в 8 района |

ЦИК се готви да в профил Демократична България от присъединяване в изборите в 8 изборни региона. 

За това сигнализираха от " Да, България " на страницата си във фейсбук. 

Централната изборна комисия се готви да осакати присъединяване на „ Демократична България – Обединение “ в изборите за 47-о Народно заседание. След отхвърли за регистрация на листата на Демократична България в Стара Загора, поради подадени документи с електронен автограф, има предложение от член на ЦИК да бъде преразгледана регистрацията на листите ни в още 7 МИР-а, където документите също са подадени с електронен автограф, настояват от Демократична България. Предложението е на Красимир Ципов от ГЕРБ. 

Потъпквайки правото, партиите на статуквото стартират открита война посредством своите представители в ЦИК и РИК против „ Демократична България “. Това е невиждана офанзива против законността и модернизацията на страната, за която от години се борим, декларират още от партията. 

„ Демократична България “ ще търси възобновяване на справедливостта в съда. 

Призоваваме всички демократи в България да не позволен опорочаването на парламентарните избори! Не можем да допуснем гласоподаватели да бъдат лишени от изборни права! Не можем да останем безучастни, когато се гаврят с демокрацията!, пишат още от Демократична България. 

ЦИК удостовери през днешния ден на районната изборна комисия (РИК) в Стара Загора да откаже регистрацията на кандидатдепутатската листа на " Демократична България " за парламентарните избори на 14 ноември. Обединението ще може да апелира решението на ЦИК пред Върховния административен съд в тридневен период. Водач на листата е юристът и учител в Софийския университет Атанас Славов. 

От " Демократична България " са показали документи без саморъчно сложени подписи, а единствено със сигнатури на електронен автограф. В изборния кодекс не е посочено потреблението на електронен автограф, аргументираха отхвърли си РИК-Стара Загора през вчерашния ден. 

На днешното съвещание на ЦИК докладчикът по проблема Камелия Нейкова дефинира като резонни дадените от Районната комисия инструкции в хода на процедурата по регистрация на листата с претенденти. Тя акцентира, че в жалбата, подадена от лидера на листата на обединяването Атанас Славов, не се оспорва фактът, че забележките са поправени едвам след края на периода, който изтече в 17 ч. на 12 октомври. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР