ЦИК на Русия обяви избирателната активност на президентските избори. Според

...
ЦИК на Русия обяви избирателната активност на президентските избори. Според
Коментари Харесай

Руската ЦИК обяви избирателната активност на президентските избори

ЦИК на Русия разгласи изборната интензивност на президентските избори. Според данни на комисията, представени от Агенция ТАСС, 73.33% от имащите право на глас руснаци са пуснали бюлетина.

Тази година вотът се организира в три поредни дни. В последния от тях имаха право да гласоподават и руснаците, живеещи в България. През целия ден пред съветското посолство в София, където беше единствената точка за гласоподаване, имаше опашка от искащи. У нас вотът продължи до 20 ч. българско време.

Междувременно малко преди 17 часа стартира митингът в зоната на Руското посолство в София, проведен от Сдружението на украинските организации в България " Мати Украйна “ дружно с Гражданско придвижване " БОЕЦ " и Образователен център " Украински Вулик ”. В знак на митинг недоволните написаха с червен спрей: " Путин терорист, съд и затвор ", предава Българска национална телевизия.

Според протестиращите изборите в Русия и в окупираните територии са противозаконни и недемократични и гласуването за съветски президент в окупираните от Русия украински територии - Крим, Донецка и Луганска област - е нелегално и незаконно, оповестява БНР.

Кметът на София Васил Терзиев пристигна на митинга, само че не беше позволен да вземе думата. Междувременно на 200 метра от митинга продължаваше опашката от искащи да гласоподават за един от четиримата претенденти в изборите. 

Снимка: БГНЕС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР