ЦИК гласува за отпадане на гласуването с машини и вот

...
ЦИК гласува за отпадане на гласуването с машини и вот
Коментари Харесай

ЦИК реши: На местните избори гласуваме само с хартиени бюлетини

ЦИК гласоподава за отпадане на гласуването с машини и избор единствено с хартиени бюлетини. Решението бе взето с 12 гласа „ за “ и 2 „ срещу “ – Любомир Георгиев и Цветозар Томов – квота на Демократична България.

Решението бе наречено от Цветозар Томов срамно. В залата се чу глас, който счита, че отпадането на машините да важи единствено за първия тур, а не за локалния избор като цяло.

„ Искаме Министерството на електронното ръководство да извърши отговорностите си по закон “, добави Томов.

„ Категорично не съм съгласна с сътрудника Томов, че срамната обстановка е за ЦИК. Смятам, че в тази обстановка ЦИК бе сложена в следствие от дейностите на други органи “, съобщи по време на съвещанието шефката на комисията Камелия Нейкова. Тя отхвърли, че ЦИК не е осведомена с информацията от ДАНС. И акцентира, че е докладвала за всичко по проблема правилно.

„ С всичко, което бе осъществено през днешния ден, сте осведомени. За мен като член на ЦИК това бе едно доста мъчно решение “, сподели Нейкова. Тя се надява при последващи избори ЦИК да не е изправена пред задачата да взима такова решение в последния миг. Утре комисията отново ще заседава от 14 часа.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР