Цифрова валута от Китай, която носи името на герой от

...
Цифрова валута от Китай, която носи името на герой от
Коментари Харесай

Най-голямата криптовалута в Китай, която превъзхожда Bitcoin и не спира да поскъпва

Цифрова валута от Китай, която носи името на воин от кино лентата " Матрицата ", се трансформира в една от най-скъпите криптовалути в света. И го реализира, като се опълчи на доста от правилата, които бяха в основата на невероятния напредък на Bitcoin.

NEO нахвърли 12 милиарда $ пазарна стойност, класирайки се на 12-о място в международен мащаб, макар че идва от страна, която е забранила издаването на цифрови монети в една от най-тежките репресии против крипто спекулациите в света.

Създателят на валутата - 37-годишният Да Хонгфей счита, че Пекин към този момент съвсем е завършил със глобите и той може да се концентрира върху развиването на главната си технология.

 Различната криптовалута на Венецуела, която е по-ценна от Bitcoin
Различната криптовалута на Венецуела, която е по-ценна от Bitcoin

Тя ще бъде подкрепена от петролните запаси на страната

Китаецът основава NEO, с цел да бъде противник на друга огромна цифрова валута - ethereum. Тя съставлява децентрализирана система, която разрешава на фирмите да издават монети и да основават интелигентни контракти или стратегии.

Засега обаче криптовалутата към момента се управлява от шепа хора - най-вече съоснователите и чиновниците - които вземат решение с кого работят. Това е надалеч от либертарианския блян на Bitcoin с неговата отворена мрежа от хиляди миньори. Но концепцията е валутата да премине към сходна система в границите на идващите 12 месеца.

" Искаме да бъдем мястото, където хората отиват, когато желаят да правят съществени и надеждни покупко-продажби ", сподели Да пред Bloomberg.

 Масова нервност при рипъла
Масова нервност при рипъла

Валутата е новият шлагер на пазара, дава огромни благоприятни условия, само че и крие съществени опасности

Самоукият китайски програмист основава NEO благодарение на собствен сътрудник и съотечественик през 2014 година, години преди Bitcoin да завладее въображението на обществото и да възпламени безумието на предлагането на криптовалути.

Оттогава са пуснати стотици монети при минимална регулация, възходящи опасения и непрекъснати предизвестия за балон. NEO е известна като Antshares, преди да одобри настоящето си име, с цел да се избегне комплициране с Ant Financial на Джак Ма.

За разлика от Bitcoin, където всеки може да стане миньор, основателите и притежателите на китайската криптовалута сами вземат решение с кого работят. Ето за какво през декември има единствено 7 възли - компютри, които ревизират транзакциите и прибавят блокове към мрежата си - също като при Bitcoin.

 Китай стартира атака против
Китай стартира атака против " копачите " на bitcoin

Страната цели изцяло прекъсване на активността им

" Може да поставите под въпрос цената на NEO. Рисковете, свързани с съществуването на такава централна контролна конструкция, са дали екипът работи в най-хубавия интерес на потребителите на тази платформа ", споделя Зенън Капрън, изпълнителен шеф на основаната в Шанхай консултантска компания Kapronasia и някогашен вложител в китайската монета.

Да твърди, че преимуществото на NEO е по-бързото взимане на решения. Централизираната конструкция прави консенсуса по-лесен за реализиране и може да предотврати спорове като тези, които разделиха Bitcoin.

Блоковата верига на криптовалутата сега обработва 1000 транзакции в секунда. За съпоставяне Bitcoin обработва към 10 транзакции в секунда, и то в добър ден.

 Южна Корея забрани Bitcoin
Още една огромна развита стопанска система забрани Bitcoin

Банките и компаниите нямат право да търгуват с криптовалутата, нито да я издават

" За ранните планове, които се приспособяват и се трансформират бързо, успеваемостта е доста значима. В момента това не е разпределена система, само че имаме желание един ден да я създадем такава ", показва китайският програмист.

Един от значимите въпроси е дали политиките на Пекин биха могли да играят роля в дълготрайното развиване на криптовалутата. NEO съумява да избегне огромна част от негативните последствия от репресиите на китайските управляващи против криптовалутите, защото се появява преди въвеждането на тези правила.

" Регулациите към този момент са доста строги. Не считам, че могат да се въведатоще по-строги ",прогнозира Да.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР