Цифрите за последните три години са с тенденция за влошаване.

...
Цифрите за последните три години са с тенденция за влошаване.
Коментари Харесай

Едната от сградите на Тубдиспансера да се превърне в хоспис, предлага здравният съветник на кмета

„ Цифрите за последните три години са с наклонност за утежняване. Не споделям, че настоящето ръководство прави съществени неточности, може би сегашният модел е привършен. Имаме потребност от сериозен диалог за бъдещето на тази болница. Добрите финансови резултати на медицинските университет дават опция за добра финансов стратегия и опция за вложения в инсталация и фрагменти. Варненският медицински университет съумява да го реализира в структурите, които ръководи, и това води до положителни финансови резултати. "

Общинското опазване на здравето във Варна през последните е неглижирано и средствата са харчени пожарогасително, счита Антон Тонев. Според него положителни резултатите се реализират, когато парите се залагат авансово и с сложени цели за качество и досегаемост. Той отхвърли рецензии на опозицията в локалния парламент във Варна, че през актуалната година ще има редуциране или понижаване на средства по общински здравни стратегии.

„ По нито една стратегия няма редукция, а има нарастване сред 10 и 30 % по отношение на парите, изхарчени предходната година. Спряха се общински стратегии за профилактика и намиране на болести в ранен етап, които се дублират с държавни. Има сигнали, че стратегиите са помощ, която се дава на здравни заведения, с цел да се подкрепят финансово ”, сподели още Антон Тонев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР