Церемонията за 95-ите награди Оскар, които бяха излъчени в неделя

...
Церемонията за 95-ите награди Оскар, които бяха излъчени в неделя
Коментари Харесай

Телевизионната аудитория на 95-ите награди Оскар се увеличи до 18,7 милиона зрители

Церемонията за 95-ите награди " Оскар ", които бяха излъчени в неделя вечер по АВС, са били гледани от към 18,7 милиона души, предадоха международните организации. Това е с 12% повече от миналогодишното шоу, само че към момента е малко спрямо предходни години.

Често срещана рецензия към премиите на Американската кино академия е, че на тях се отличават филми, които нямат необятна известност. Тази година обаче беше доста по-различна, защото в конкуренцията за най-хубав филм бяха номинирани два блокбъстъра за милиарди долари: " Топ Гън: Маверик " и " Аватар: Природата на водата ".

Също по този начин Анджела Басет беше номинирана за филм на " Мarvel ", което се случва за първи път. Дори най-отличената продукция " Всичко на всички места едновременно " завоюва над 100 млн. $ в международния боксофис и се прожектира в кината в продължение на месеци.
Снимка: Getty Images
От доста време насам " Нощта на Оскарите " е втората най-гледана телевизионна стратегия за годината в Съединени американски щати след " Супербоул ". До 2018 година телевизионното лъчение на премиите " Оскар " в никакъв случай не е слизало под 30 млн. фенове. Кулминацията бе, когато 55 милиона души гледаха триумфа на " Титаник " през 1998 година Шоуто удари дъното по времето на пика на пандемията през 2021 година, когато бе гледано от едвам 9,85 милиона души.
Снимка: Getty Images
Джими Кимъл, който бе отпред на церемониите през 2017 и 2018 година, се завърна като водещ на шоуто, скачайки с парашут на сцената на спектакъл " Dolby ". Програмата включваше и осъществявания на поп звезди като Риана и Лейди Гага. В ерата на стрийминга гледаемостта на телевизионните излъчвания е спаднала навсякъде и премиите " Оскар " илюстрират това.

В интернет шоуто може да се похвали с 27,4 млн. общи обществени взаимоотношения в Instagram, Twitter, Фейсбук и YouTube, като стана номер 1 в " Twitter по света за времето на провеждането си. До понеделник следобяд благодарствената тирада на Ки Хи Куан имаше над 1,3 млн. гледания в " YouTube ", а тази на Брендън Фрейзър - 2,6 млн. Предаването на " Ей Би Си " имаше и 1,8 млн. гледания онлайн на американския жестомимичен език.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР